Atatürk

Genel Başkan’dan

Türkeş Güney

Memur Kardeşim;

1-Kamuoyunda 3600 olarak bilinen, devlet memurlarına ek gösterge artışı konusunda, öncelikle şu hususun, devlet memuru kardeşlerimiz tarafından iyi bilinmesini isterim.

Devlet memurlarına ek gösterge artışı, bir kısım basın yayın organları veya internet siteleri tarafından değil, TBMM tarafından çıkarılacak kanunla sağlanacaktır. Bu nedenle şu ana kadar basın yayın organlarında olsun, internet sitelerinde olsun, yapılan açıklamalara, verilen bilgi ve belgelere itibar edilmemesini, devlet memuru kardeşlerimizin, sabırla TBMM sürecini beklemesini tavsiye ederim.

2-Ek gösterge artışı konusunda, tek çalışması olan sendika, sendikamız Türkiye Kamu Sen’dir. Sendikamızın, bütün devlet memurlarına ek gösterge artışını öngören kanun teklifi 2018 yılında, MHP Gnl.Bşk.Yrd. ve Konya Milletvekili Sn.Mustafa KALAYCI tarafından TBMM’ne verilmiş, halen Bütçe ve Plan Komisyonunda görüşülmeyi     beklemektedir.

Sendikamızın, Sn.Cumhurbaşkanımızı ziyaretinde de, Cumhurbaşkanımız, Türkiye Kamu-Sen’in ek gösterge kanun teklifini beğenmiş, Çalışma Bakanına, Kamu Sen’in çalışmasından faydalanılması talimatı vermiştir. Hükümetin hazırladığı ek gösterge kanun teklifi TBMM’ne geldiğinde, elbette sendikamızın kanun teklifi de gündemdeki yerini alacaktır.

3-Ek gösterge artışı, tüm devlet memurlarını kapsamalıdır, nitekim sendikamız tarafından hazırlanan kanun teklifi, tüm devlet memurlarına, ek gösterge artışını öngörmektedir.

Çünkü, devlet memurlarına ek gösterge verilmesinin esprisi, “milli gelirdeki artıştan, ülkedeki büyümeden, devlet memurlarının faydalandırılması” düşüncesi ve politikasıdır.

Bugüne kadar yapılan ek gösterge artışları, tüm devlet memurlarını kapsamış olup, en son ek gösterge artışı 1994 yılında kanunlaşmış, 1995 yılında yürürlüğe konmuştur.

Sendikal mücadele bilgi, birikim ve tecrübe gerektirir.

Sendikamız Türkiye Kamu-Sen 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesiyle, ülkemizde memur sendikacılığının tek ve gerçek adresidir.

Bu duygu ve düşüncelerle diyorum ki, memur sendikacılığının aslı Türkiye Kamu-Sen’dir,

“ASLI VARKEN, TAKLİTLERİNE İTİBAR ETMEYİN”

Çünkü; İnsan Mukaddes, Emek Kutsaldır.

Saygılarımla…

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI