Atatürk

TRABZON ŞUBEMİZ, ÇANAKKALE ZAFERİMİZİN 107. YILI KUTLU OLSUN

TÜRK BÜRO-SEN TRABZON ŞUBE BAŞKANI EMİNE KABLAN’IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Türk Milletinin tarihi dönüm noktası, milli birlik ve beraberliğin temeli Çanakkale Zaferimizin 107. Yılı kutlu olsun.

Çanakkale kınalı kuzuların, Seyit Onbaşıların, Mehmet Çavuşların, Nezahat Onbaşıların ve adını sayamadığımız nice isimsiz kahramanların “Çanakkale Geçilmez” diyerek, vatan topraklarını kanlarıyla suladığı destandır! Dönmeyi düşünmeyen 57. Alayın, 15’lilerin, Ertuğrul Koyunda 67 askerin ölümsüz ruhudur Çanakkale!

Dört bir yanı düşman işgalinde olan yurdumuzu kurtarmak için başlatılan İstiklal Mücadelesi Türk Milleti’nin azmi, kararlılığı, vatan toprağına olan sevdası ile birleşmiş, Çanakkale Zaferi ile destanlaşmıştır.

Çanakkale destanında; yenilmez denilen ordular helak olmuş, vatanımıza göz diken emperyalist güçler tek tek denize dökülmüştür. Yedi cihana hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğumuzun dağılması engellenemese de, Türk Milleti zincir vurulamayacağını, köle olmayacağını Çanakkale Zaferi ile tüm dünyaya ilan etmiştir.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün askeri dehası ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temelleri atılmış ve tüm emperyalist güçlere gerekirse canların verileceği ancak Türk Milletinden bir karış toprak alınamayacağı gösterilmiştir.

Ülkemizin bulunduğu coğrafya düşünüldüğünde tüm dünya için oldukça stratejik bir öneme sahip olduğu açıkça görülmektedir. Bir yanımızda yaşanan savaş, diğer yanımızda 2 yıldır mücadele ettiğimiz pandemi, ayrıca yıllardır gözünü ülkemizin kaynaklarına diken emperyalist güçlere karşı mücadelemizde Çanakkale Ruhunu hatırlayıp, bir olmalıyız.

Geçmişi şanlı zaferlerle dolu bir milletin evlatları olarak, Çanakkale’de devleşen Milli birlik ve beraberliğimizi sonsuza dek korumalı, ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışan ekonomik ve siyasi oyunları bozmak zorundayız. Atalarımızdan aldığımız güç, kalbimizdeki iman ve Türk Milletinin ruhundaki azim ile içinde bulunduğumuz hiçbir durumdan ve ülkemizi bölüp parçalamaya çalışan hiçbir düşmandan korkmuyoruz, korkmayacağız.

Biz Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’na “Korkma” diyerek başladığı aziz şehitlerin evlatlarıyız. Kanla suladığımız topraklarımızı, ancak ve ancak yine kanımızı akıtarak alabilirler.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” talimatıyla ölüme koşan kahraman ecdadımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Türk Milletinin 18 Mart Çanakkale Zaferini kutluyoruz.

“Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!

Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i…

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?

“Gömelim gel seni tarihe” desem, sığmazsın.”

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI