Atatürk

ÇANKIRI ŞUBEMİZ, KADINLAR İNSANDIR, ERKEKLER İNSANOĞLU

Türk Büro-Sen Çankırı Şubesi Fatma Nurdan KÖKSALDI’nın 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasıdır.

Öncelikle tüm dünyada kadınların yüzyıllardır yürüttüğü özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesinin verildiği  8 Mart, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gün olması sebebiyle kadınlarımızın bu anlamlı gününü Türk Büro Sen Çankırı Şubesi olarak yürekten kutluyor bu  farkındalık gününün  ve kadınlarımızın değerinin sadece bir güne sığdırılamayacağı haklarının korunması ve geliştirilmesi, yaygınlaştırılması için de çabamızı sürdüreceğimizi belirtmek isteriz.

Türk Büro-Sen olarak, kadınların iş ve aile hayatlarında uyumlaştırılması için hayata geçmesini istediğimiz önerilerimiz özetle kadına yönelik şiddetin önlenmesi, anneliğin sosyal bir görev olarak kabul edilmesi; tüm kamu kurumlarında personele uyum eğitimlerinde zorunlu olarak cinsiyet eşitliği eğitimlerinin verilmesi; zorunlu hizmet durumları da dahil olmak üzere eşlerin farklı şehirlerde yaşamasından doğan sorunların ortadan kaldırılması, aile bütünlüğünün korunması; hamilelik süresinde zararlı olduğu kanıtlanan işlerde kadınlara özel koruma sağlanması, böylelikle sağlığın ve doğurganlığın korunması; kreş, hasta, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerinin profesyonelce sunulacağı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması; işin cinsiyeti olmaz, işin niteliği olur” ilkesiyle hareket edilmesi;

kadınların devletin her kademesinde özellikle karar alma mekanizmaları içinde görev almasının sağlanması; kadınların işyerlerinde maruz kaldığı psikolojik ve fiziki tacizin, mobbingin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak kadın çalışanlarımızın çalışma şartlarının değiştiği gibi problemlerin de artığının farkında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak gerekirse, kadınlarımız bir taraftan iş hayatını sürdürmeye çalışırken diğer taraftan da ailesine ve kendi özel gereksinmelerine yetişmeye çalışıyor, Başka bir ifade ile toplumun kadına yüklediği ev işleri ve annelik görevleri, bir anlamda çalışma hayatının önüne geçmekte, hem kadınların iş hayatında yükselmelerini hem de sürekli ve güvenceli işlerde çalışmalarını engellemektedir. Kadının psikolojik olarak ailesi ve kariyeri arasında kalmasına neden olsa da Türk kadını mücadeleci ruhuyla asla pes etmemiştir.8 Mart Dünya Kadınlar gününün kutlandığı ilk halinden bugüne bakarsak elde edilen hakların giderek arttığını, yaygınlaştığını görmekteyiz ve biz de Türk Büro-sen olarak bu meşaleyi elimizde taşımanın gurunu taşımakta olup çalışmalarımız sonucu ortaya çıkan önerilerimizi ilgili mercilere sunarak sosyal sorumluluk ilkemiz gereğince faaliyetlerde bulunmaktayız. Şu da bir gerçektir ki bizler  kadınlarımızı da yanımıza aldığımızda bir kat daha güçlü olacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımızın erkeklerle omuz omuza mücadele ettiğini hepimiz bilmekteyiz.

Kadınlar her şeyden önce bir insan, her şeyden önce eşref-i mahlukattır. Rahmetli Neşet Ertaş kadınları tarif ederken; ‘Kadınlar insandır, erkekler insanoğlu.’ Sözüyle muazzam bir teşhis hüneri göstermiştir. Kadın ailedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI