Atatürk

ÇANKIRI ŞUBEMİZ, HAKSIZ KAZANÇ DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Türkiye Kamu-Sen Çankırı İl Temsilcisi Yüksel DEMİRBAŞ’ın yazılı basın açıklamasıdır.

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge’nin, TUİK’ten alarak yapmış olduğu araştırmaya göre, 2022 Ocak ayında dört kişilik bir ailenin masrafları yüzde 14,71 oranında zamlandı.

Yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 5.584,02 TL ve dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 11.898,00 lira olarak belirlendi.

Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 1.525,44 TL, arttığını gösterdi.

Ocak 2022’de ortalama 6.285,60 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı sadece gıda ve kira harcaması, maaşının %67,47’ yani ortalama gıda ve barınma harcamaları en az 4.240,73 lira,

Geriye ise maaşının %32,53’ü yani, yalnızca 2.044,71 TL kaldı. Ortalama ücretle geçinen bir Şimdi bu memur geri kalan maaşı ile (2.044,71 TL), ailesinin elektrik, doğalgaz, faturalar, ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını nasıl karşılasın?

Yüksek enflasyon mağduriyeti gidermek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesini beklemekteyiz.

Cebimize yansıyan enflasyon açıklanan enflasyondan daha fazladır. Bu resmi veri ve rakamlar yapılan bu zammın daha ilk ayda eriyip gittiğini net olarak ortaya koyarken, kamu çalışanlarının alım gücü Aralık ayının bile gerisine düşmüştür.

Daha ilk aydan, 6 ay için yapılan maaş zammını aşan ve yıllık zam oranının tamamına yaklaşan bir enflasyonla karşı karşıyayız.

Gerek maaşlardaki erime, gerekse 2022 yılının enflasyonu dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve ikramiye ile refah payını da içine alacak gerçekçi bir maaş sistemi ve zam bekliyoruz.

Memur arkadaşlarımıza yeniden çağrımızı yineliyoruz.

Kazanımlarımızı pazarlayanlara artık dur demelisin!

Artık saatler Türkiye Kamu-Sen’i gösteriyor.

Şimdi, Türkiye Kamu-Sen zamanı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI