Atatürk

ANKARA 2 NOLU ŞUBEMİZ OLAĞAN GENEL KURULUNU TAMAMLADI

04 Aralık 2021, Cumartesi | 13:10

Ankara 2 Nolu Şubemiz 7. Olağan Genel Kurulunu 04.12.2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurula Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Hasan Aydınoğlu, TÜRKAV Ankara Şube Başkanı, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Vedat Ulu, Gürkan Orhan, Ankara Şube Başkan ve Yöneticilerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu’nun yaptığı Genel Kurulda, Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Türkeş Güney, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda örgütlü şube olarak kurulduğumuz günden bu yana mesai arkadaşlarımızın hakları için mücadele ediyoruz. 666 sayılı KHK’nın kaldırılması ile mali haklarımızda yaşanan kayıpların telafi edilebilmesi için TBMM’ye birçok kanun teklifi sunduk. Ayrıca Kurum İçi Uzmanlık Sınavlarının açılması için de bir çok çalışmamız oldu. Son olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın vermiş olduğu kanun teklifi ile sonunda Kurum İçi Uzmanlık Sınavı açılması hakkı elde ettik. Türk Büro-Sen olarak çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Aslan ise konuşmasında Toplu Sözleşme sürecine değindi. Aslan “Biz toplu sözleşme masasında ortaklaştırdığımız 51 madde üzerinden oldukça sıkı bir pazarlık yaptık. Bu kapsamda bize sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, YHS çalışanlarından yüksekokul mezunu olanların GİH’e geçirilmesi, aile ve çocuk yardımı ücretlerinin artırılması, 3600 ek göstergenin tüm çalışanlara kademeli olarak yansıtılması konularında söz almamıza rağmen, bu sözler yerine getirilmediği için tepkimizi göstererek masadan kalktık.

Ayrıca bugün açlık sınırı 4 kişilik bir aile için 6000 TL’ye yoksulluk sınırı ise 10000 TL’ye dayanmıştır. Kamuda ortalama maaşlar göz önüne alındığında, yine kurda yaşanan oynaklık ve temel gıdadan, barınma ve ulaşım hizmetlerine gelen zamlar düşünüldüğünde memurlarımıza acilen ek zam yapılmalıdır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak memurlarımıza ve memur emeklilerimize ek zam isteğimizi buradan bir kez daha duyuruyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Ankara 2 Nolu Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Türkeş Güney

Yusuf Gürler

Hacı Bekir Yıldız

Rıfat Özgan

Selahattin Olgun

Vedat Akar

İdris Öztürk

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI