Atatürk

BURSA ŞUBEMİZİN 7. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

08 Kasım 2021, Pazartesi | 08:30

Bursa Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulu 06.11.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Genel Kurula Genel Başkanımız Osman Eksert, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların Şube Başkanları, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bursa Şube Başkanımız İbrahim Bulut, selamlama konuşmasında, “Yaptığımız sendikal mücadele dar kalıplara sığmamış, sosyal gerçeklerin gerisine düşmemiş; çağın ihtiyaçlarına bigâne ve biçare kalmamıştır. İnanıyorum ki, ağır sorunların altında ezilen devlet memurları, işçi ve emekliler, içine düştüğü ümitsizliğin çaresini, karartılan geleceğinin aydınlığını bu muhteşem toplantıda bulacaktır. Yakın tarihinin en sıkıntılı ve zor günlerini yaşayan Türk memur hareketinin kalbi bugün burada atmaktadır. Türkiye Kamu-Sen, milli birlik ve kardeşliğe evveli ve edebi derin olan bağlılıktır. Türkiye Kamu-Sen, devlete ve bayrağa eşsiz sevgi, emsalsiz sadakattir. 29 yıllık sendikal mücadelemizde pek çok zorlukla karşılaştık. Ancak, mücadele arkadaşlarımız için yaptığımız ve yapacağımız fedakârlıklarda hiçbir zaman sınır tanımadık. Bundan sonra da bu mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Osman Eksert, “Toplu sözleşmede ek gösterge dahil olmak üzere, sözleşmelilerin kadroya alınması, YHS’nin GİH’e geçirilmesi konularında söz almamıza rağmen bu sözler tutulmadı. Ek zam ve refah payı talebimiz karşılık bulmadı biz de bu şartlar altında masadan memurlarımız için olumlu bir sonuç çıkmayacağı için kalktık. 3600 ek gösterge ile ilgili olarak Türkiye Kamu-Sen’in çalışması MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı aracılığı ile TBMM’ye sunulmuştur. Bu çok değerli bir çalışmadır ve 3600 ek göstergenin tüm memurlara kademeli olarak yansıtılması yer almaktadır. Bu çalışma mutlak suretle Kamu Personel Danışma Kurulu’nda değerlendirmeye alınmalıdır.

Ekonomide yaşananlar düşünüldüğünde ise memur için ek zam ve refah payı talebimizin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Memurlarımız etkisiz ellerde sefalet ücretlerine mahkum edilmiştir. Bu etkisiz ellerden yetkiyi alıp, toplu sözleşme masasına yetkili olarak oturmak zorundayız. Memur için bir hizmet yarışındayız. Bugün burada bu yarışa aday olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, seçilecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Bursa Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

İbrahim Bulut

Özcan Demirel

Muharrem Tarık Uslu

Mikayil Güney

İbrahim Ardıçlı

Ertuğrul Öztürk

Erdinç Albayrak

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI