Atatürk

MEMUR HAKKINI İSTİYOR ETİKETİMİZLE TWİTTER’DA BİRİNCİ OLDUK

13 Ağustos 2021, Cuma | 08:50

Toplu sözleşme süreci devam ederken hükümetin verdiği ilk teklifin akşamında Twitter’da #MemurHakkınıİstiyor etiketi ile düzenlediğimiz etkinliğimiz Türkiye gündeminde kısa sürede birinci sıraya oturdu.
Genel Başkanımız Önder Kahveci’nin ilk tweete ile başlayan çalışma 20 dakika içinde on binlerce tweetle birinci sıraya çıkarak TT (Trend Topic) oldu.

Kamu görevlileri attıkları tweetlerde,  memurlara teklif edilen zam oranının yetersiz olduğuna vurgu yaparak oranın yukarı çıkarılması yönünde talepte bulundular.

Bunun yanında 3600 ek gösterge, sözleşmeli personele kadro, yardımcı hizmetlilerin GİH’e geçirilmesi, Üniversiteli işçilere statü değişikliği ve bir çok talep kullanıcılar tarafından gündeme taşındı.

KAHVECİ: ETKİNLİĞİMİZE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Kamu-Sen’in düzenlediği etkinliğin sosyal medya mitingine dönüştüğünü belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Hükümetin kamu görevlilerine yönelik ilk teklifinin hemen akşamında düzenlediğimiz etiket çalışmamız kısa sürede ülke gündeminde 1. sıraya yükseldi. 

Kamu görevlileri beklenti ve taleplerini bir kez daha yetkililere sosyal medya üzerinden iletmiş oldu. Bir kez daha ifade etmek isterim ki, bu zam teklifi bizler için yeterli değildir. Masaya, revize edilmiş yeni bir teklifle gelinmesini bekliyoruz. Bizim beklentilerimizi karşılayacak, memurun emeklinin yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılara çare olacak bir ücret artışı bekliyoruz. 

Geçmiş yılların kayıplarından doğan 600 TL seyyanen zam ve refah payı uygulamasının hayata geçmesini talep ediyoruz. Bu çağrımızı dün akşam sosyal medya üzerinden on binlerce tweet ile yaparken alanlardan da yapacağımızı belirtmek isterim. 

Twitter’daki bu etkinliğiniz umuyoruz ki yetkililerimizi de harekete geçirecek ve milyonlarca kamu çalışanı, emekli ve ailelerini sevindirecek kararlara imza atacaklardır. Etkinliğimize katılan ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI