Atatürk

ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN’DEN KONFEDERASYONUMUZA ZİYARET

18 Haziran 2021, Cuma | 15:45

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin konfederasyonumuzu ziyaret etti.

Genel Başkanımız Önder Kahveci ve hizmet kollarına bağlı sendikalarımızın Genel Başkanlarının katıldığı ziyarette çalışma hayatına dair sorunlar Bakan Bilgin ile bir kez daha değerlendirildi. Görüşmede Bakan yardımcısı Ahmet Erdem’de yer aldı.  

KAHVECİ: ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR İÇİN KATKI SUNMAYA HAZIRIZ

Genel Başkanımız Önder Kahveci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Bakan’ı konfederasyonumuzda ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bizim direkt olarak muhatap olduğumuz en öncelikli Bakanlık olmasıyla nedeniyle bu ziyaret bizler için daha da anlam ve önem arz etmektedir.

Sayın Bakan hem çalışma hayatını hem de sendikacılığı yakından bilen bir isim. O nedenle sorunların çözümü ve nihayete erdirilmesi noktasında hızlı adımlar atacağınıza inancımız tamdır.

Tabii Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Geride kalan 5 toplu sözleşmedeki kayıplarımız ortada. O nedenle 6.  Dönem toplu sözleşmesinden beklenti ve umutlarımız çok fazla. Kamu görevlileri ve emeklilerimizin kaybetmeye tahammülü kalmamıştır. Sizinle birlikte olumlu sonuçların çıkacağına inandığımız bir toplu sözleşme masası umut ediyorum.

Konfederasyonumuz çalışma hayatının her bir sorununu gündeme taşıma ve çözme çabası içindedir. Patenti bize ait olan Memur paketi önerimiz bu sorunların bir çoğunu içinde barındıran ve çözümü halinde çalışma hayatında ciddi bir rahatlama yaratacak bir pakettir. Sözleşmelilere kadro, Yardımcı hizmetliler, 3600 ek gösterge, vergi dilimleri, bayram ikramiyesi, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması, liyakat ve ehliyet, mülakatın kaldırılması gibi konuların yer aldığı bu paketi kamu görevlileri heyecanla beklemektedir.

Bugün Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın 29. Kuruluş yıl dönümü olması hasebiyle, sayın Bakan’ın ziyaretinin tam da bugüne denk gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Sendikalarımızın 29. Yaşlarını canı-gönülden kutluyorum.” dedi.

 

BAKAN VEDAT BİLGİN: SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ise Türkiye Kamu-Sen’in sendikal alanda yaptığı çalışmaların son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, “29 yıl önce tam da bugün kurulan Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın yeni yaşlarını kutluyorum. Türkiye Kamu-Sen’in bilgi, birikim ve tecrübeleri bizler için her daim önemlilik arz etmektedir. Çalışanlarımızın sorunlarını çözmek ve onları daha mutlu edebilmek adına gece gündüz demeden çalışacağız. Bu bağlamda, çalışanlarımızın temsilcisi olan sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet büyük duyuyorum. Göstermiş olduğunuz misafirperverlik için teşekkür ediyorum” dedi.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI