Atatürk

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI İLE GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KURUM İÇİ UZMANLIK SINAVLARI İÇİN TBMM VE BAKANLIKTA TEMASLARDA BULUNDUK

Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcımız Bayram Ali Oymak ve Ankara 2 Nolu Şube Başkanımız Türkeş Güney ile 06.04.2021 tarihinde TBMM’de MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ı ziyaret etti.

Bilindiği üzere Sendikamız, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığında Kurum içi Uzmanlık sınavı açılması için büyük mücadele vermiş, konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayarak MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay önderliğinde TBMM’ye sunmuş ve sonucunda teklifimiz kabul edilerek, sınavların açılmasıyla ilgili kanun çıkmıştı.

Ancak bir Sendikanın Danıştay’a açtığı dava sonucunda Gelir İdaresi Başkanlığı 22 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak olan sınavı iptal ettiğini duyurdu. Genel Başkanımız Osman Eksert de konuyla ilgili olarak tekraren MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ı ziyaret ederek, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı personeline yönelik kurum içi uzmanlık özel sınavı ile ilgili yürütmenin durdurulmasına yönelik mahkeme kararı nedeniyle, Maliye çalışanlarının mağdur olmaması sınavların biran önce yapılması” hususunu aktardı.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise “Kurum içi özel uzmanlık sınavlarıyla ilgili kanun çıkarılmasında en fazla emek ve gayret sarf edenin kendisi olduğunu” belirterek; “Mahkeme kararı ile maliye çalışanlarının zarar görmesine müsaade edilmeyeceğini, bu sınavların mümkün olan en kısa zamanda yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağını” söyledi.

Genel Başkanımız beraberindeki heyet ile daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Karaman ile yaptığı görüşmede, Kurum içi Uzmanlık Özel sınavlarına ilişkin mahkeme kararı sonrası çalışanların mağdur olmaması noktasında gerekli çalışmaların yapılması talebimizi aktardı.

Personel Genel Müdürü Mehmet Karaman ise, Söz konusu karara yasal itirazın geciktirmeden yapıldığını, çalışanların asla mağdur edilmesine müsaade etmeyeceklerini, en kısa zamanda sınavların yapılmasına yönelik çalışmaların aksatılmadan devam edeceğini, belirtti.

Türk Büro-Sen olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi bildiririz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI