Atatürk

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK

29 Nisan 2021, Perşembe | 14:16

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel Başkanımız Osman Eksert ve sendikalarımızın Genel Başkanları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Prof. Dr. Vedat Bilgin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen kabine değişikliğinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına atanan Prof. Dr. Vedat Bilgin’i makamında ziyaret eden Genel Başkanımız Önder Kahveci ve Yönetim Kurulu üyelerimiz yeni Bakana hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

KAHVECİ: SORUNLARIN DİYALOG İLE ÇÖZÜME KAVUŞACAĞINA İNANIYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e Türkiye Kamu-Sen heyeti ve kamu çalışanları adına yeni görevinde başarılar dileyen Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Çalışma hayatını yakından tanıyan Sayın Bakan’ın çalışanların beklenti ve sorunlarını diyalogla çözüme kavuşturacağına inanıyoruz” dedi. 

Kahveci, “Çalışma hayatının ve kamu çalışanlarımızın sorunları oldukça fazla. Sorunların çözümü için yıllardır mücadele ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen sorumluluk sahibi ve vatan millet sevdalısı insanların oluşturduğu bir sendikadır.  Mücadelemiz hız kesmeden devam ederken, bundan sonraki süreçte sayın Bakanın da göstereceği çabalarla bizlere yardımcı olacağı, ortak akıl ile 3 milyon kamu görevlisinin ve 2 milyon emeklimizin sorunlarının büyük ölçüde çözüleceği umudunu taşıyoruz.  

Diyalog ve işbirliğinin hakim olmasıyla  karar mekanizmasının çok daha hızlı işleyeceği, kamuda istenilen çalışma barışının yeniden tesis edileceği, liyakat ve ehliyetin ön plana  çıkarılarak sendikal ayrımcılığın son bulacağına inanıyoruz.

Sözleşmelilere kadro, ek gösterge meselesi, kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması gibi bir çok başlık çözüm beklemektedir.

Yine yönetici atama konusu da gündemdeki yerini  korumaktadır. Bilinmelidir ki, mülakat ile kamuda doğru sonuca ulaşmak mümkün değildir. Mülakat sistemi  kökten kaldırılmalıdır. Çeşitli yerlere imtiyazlar verilirse bu noktada suistimaller yaşanabilir. Bu konuda adaletli bir yaklaşım istiyoruz. Eğer bir sadakat aranıyorsa bu sadakat sadece devlete olmalıdır.

4688 sayılı yasa yeniden tesis edilmeli, Toplu sözleşme masası etkin ve verimli bir şekilde kullanılmalıdır.

Yardımcı hizmetler sınıfının beklentileri karşılamalı, üniversiteli işçilerin statü değişikliği talebine ilişkin adımlar kısa sürede atılmalıdır.

Bu konularda önceki dönemlerde alınan kararların uygulanması yönünde irade gösterilmesini bekliyoruz.

Türkiye Kamu-Sen’in bu ve bunun gibi  başlıklar olmak üzere çalışma hayatında çözüm odaklı olan her konuda  sizlere destek vereceğini bir kez daha ifade ediyor, yeni görevinizde sonsuz başarılar diliyorum” dedi.

BAKAN BİLGİN: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN BİLGİ , BİRİKİM VE DONANIMLARINA İHTİYAÇ DUYACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ise, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bakanlığımız milyonlarca insanı yakından ilgilendiren son derece önemli bir Bakanlıktır. Sıkıntılarının çözümü için bekleyen kesimleri memnun etmek için çaba sarf edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi.

Bakan Bilgin, “Atacağımız adımlarda  Türkiye Kamu-Sen gibi değerli bir konfederasyonun bilgi, birikim ve donanımlarına her zaman ihtiyaç duyacağız. Bizlere yapacağınız katkıları önemsiyoruz. Sorunları birlikte diyalog çerçevesi içerisinde çözme gayretinde olacağız. Tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Başkanımız Önder Kahveci, çalışma hayatının sorunlarını içeren raporumuzu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’e sundu. 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI