Atatürk

ŞANLIURFA TEŞKİLATIMIZLA BİR ARAYA GELDİK

09 Mart 2021, Salı | 13:49

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Başkanımız Osman Eksert ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları Şanlıurfa il İstişare Toplantısı çerçevesinde teşkilat yöneticilerimizle bir araya geldi.
Covid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen istişare toplantımızda coşku ve heyecan doruğa çıkarken, yetki dönemi ve yaklaşan toplu sözleşme öncesinde sendikal çalışmalar ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

HİKMET KARAKUŞ: TÜRKİYE KAMU-SEN ÇALIŞANLARIN GERÇEK TEMSİLCİSİDİR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl İstişare Toplantımız  Türkiye Kamu-Sen il Şanlıurfa İl Temsilcimiz Hikmet Karakuş’un konuşmasıyla başladı. Karakuş, “Hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. İş kollarımızın Genel Başkanlarını Şanlıurfa’da ağırlamak bizleri mutlu etmiştir. Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günüydü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’de kutlu olsun. Varlıklarıyla bize destek veren Türkiye Kamu-Sen’in değerli üyeleri, 1992 tarihinde kurulan Türkiye Kamu-Sen söylem ve eylemleriyle kamu çalışanlarının gerçek temsilcisidir. Türkiye Kamu-Sen hiçbir anlayışın taşeronluğunu yapmayan bağımsız, ilkeli, demokratik, çağdaş bir sivil toplum kuruluşudur. Salt özet sendikacılığı kabul etmeyen konfederasyonumuz parçası olduğu toplumun değerlerine sahip, ideolojisi memur meselesi olan, toplumu sınıflara ayırmayan, bölücü ve yıkıcı anlayışlara taviz vermeyen, gelişmeye açık kamu çalışanlarının sendikasıdır” dedi.

YÜCEL KAZANCIOĞLU: ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDE MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ

Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu’da yaptığı konuşmada, Türkiye Kamu-Sen ülkemizin her bölgesinde, her ilinde, ilçesinde hatta en ücra köşesinde bile çalışanların hak ve menfaatleri için mücadele etmektedir. Kurulduğu günden beridir ilke ve amaçlarından sağmadan yol alan konfederasyonumuz kamu çalışanlarının her bir sorununu çözüme kavuşturmak adına sendikal mücadelesini bıkmadan ve yorulmadan sürdürüyor. Bu kutlu davaya emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bugün Şanlıurfa gibi güzide bir kentimizde sizlerle olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 

ÖNDER KAHVECİ: KADINA ŞİDDETİN ENGELLENMESİ NOKTASINDA GEREKLİ ADIMLAR DERHAL ATILMALI

Genel Başkanımız Önder Kahveci ise katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasına Dünya Kadınlar Günü mesajıyla başladı. Kahveci, “Bugün Peygamberler şehri Şanlıurfa’da kıymetli teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimiz ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Başta tüm şehit analarımız olmak üzere bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Elbette ülkemizde kadınlar noktasında yaşanan ciddi sorunlar var. Hemen hemen her gün basında kadına yönelik şiddet haberlerine tanık oluyoruz. Bu konuda ciddi tedbirlerin alınması ve gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması bizim talebimizdir” dedi. 

KAHVECİ: ŞEHİTLERİMİZE YÜCE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM

Vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizi de anan Genel Başkanımız Önder Kahveci, “Covid salgını devam ederken bu süreç içerisinde sadece salgından insanlarımızı kaybetmedik. Hain terör saldırıları sonucunda şehitlerimiz oldu. Gara’da sivil insanlarımız kalleşçe ve hunharca katledildi. Eli kanlı katilleri lanetliyorum. Daha birkaç gün önce ise, Bitlis’te Korgeneralimizin de aralarında bulunduğu 11 kahramanımızı helikopter kazası sonrasında kaybettik. Onları da bir kez daha rahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun. “ dedi. 

KAHVECİ: BİZİM ELLERİNDE ÜYE FORMLARI İLE GEZEN YÖNETİCİLERE İHTİYACIMIZ YOK

Yetki dönemi ve devamında bu yıl Ağustos ayında yapılacak olan Toplu sözleşme dönemine girdiğimiz şu dönemde sendikal çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye Kamu-Sen teşkilatı alanda çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Memurlarımız ve emeklilerimizin 2 yıl daha kaybetmeye tahammülü kalmadı. Geçmişte yaşananlar ortada. Malum-Sen’in kamu çalışanları ve emeklilerimize kaybettirdikleri ortada. Artık kimsenin bunların oturacağı bir masaya tahammülü kalmadı. Son toplu sözleşme de %4+4, 3+3’e “Biz imza atmadık, hakem kurulunun kararı” diyerek işin içinden sıyrılamazsınız. Kararlı bir şekilde o masaya oturulsaydı her şey daha farklı olurdu. Biz toplu sözleşme öncesi, “Gelin birlikte hareket edelim, bütün konfederasyonlar ortak bir yol belirleyelim” çağrısında bulunduk ama onların derdi “Masada Kamu-Sen olmasın” böyle bir yaklaşımla sizin memurlara kazandıracağınız bir şey olamaz. İşte bunları yeniden yaşamamak adına kamu görevlileri bu yıl bütün hizmet kollarında yetkiyi Türkiye Kamu-Sen’e vermelidir. 

Bugün Şanlıurfa’da birlikte istişare edeceğiz,  memurlarımızın sorunlarını konuşacağız. Ama bir gerçek var ki, hem Covid-19 ile hem de sarı sendika ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamu görevlilerimizin yaşamış olduğu sorunlara da çözüm üretme noktasında gayret ve çabamızı göstereceğiz. Yani sendikal mücadelemizi güçlü tutacağız. 

Bakın şunu özellikle söylüyorum. Türkiye Kamu-Sen teşkilatı sendikacılıkta ahlaki değerleri benimseyen bir kuruluştur. Asla bu inandığı değerlerden taviz vermeden 1992’den bu tarafa sendikal mücadelesini sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir. Biz kendimize güveniyoruz. Birileri gibi yöneticilerin üye formlarını ellerine alıp da dolaşmasına ihtiyacımız yok. Onlardan medet ummayız. Türkiye Kamu-Sen’in güçlü teşkilatları var, onlara Türkiye Kamu-Sen’e yeter” dedi. 

KAHVECİ: KAMU ÇALIŞANLARINI MOTİVE EDECEK ADIMLAR BEKLİYORUZ

Genel Başkanımız Önder Kahveci, kamu çalışanlarının geçmişten gelen sorunlarının çözülmesi gerektiğini ifade ederek, Covid-19 süreci ve başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu çalışanlarının mücadelesine dikkat çekti. Kahveci “Kamu çalışanlarımızın yaşadığı sorunlar hepinizce malum. Ancak son bir yıldır büyük bir mücadele verdiğimiz Koronavirüs döneminde özellikle sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm kamu çalışanlarımızı özveriyle görevlerini yerine getiriyorlar. Şanlıurfa’dan bir kez daha tüm kamu görevlilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Sağlık çalışanları ve tüm kamu görevlileri alkıştan çok daha fazlasını hak ediyorlar. Onun için kamu çalışanlarının bu süreç içerisinde geçmişten bugüne biriken sorunlarını çözmek hem yöneticilerin hem de sendikacılar olarak bizim asli görevimizdir. Onları motive edecek ekonomik ve sosyal konularda atılacak her adımı desteklemeye hazırız. Mesele 2019 yılında ortaya koyduğumuz bir Memur Paketi söylemimiz var. Bu paket içinde yer alan başlıklar çözüldüğü anda sorunların büyük kısmı hallolmuş olacaktır. Memur paketi talebimizin takipçisiyiz. ” dedi. 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI