Atatürk

ŞUBE BAŞKANLARIMIZ VE İL TEMSİLCİLERİMİZ İLE TELEKONFERANS TOPLANTIMIZIN 2. BÖLÜMÜNÜ YAPTIK 02 Aralık 2020, Çarşamba | 13:30

 

02 Aralık 2020, Çarşamba | 13:30

 

Bilindiği üzere ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebi ile fiziki ortamda bir araya gelemediğimiz Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz ile 02.12.2020 tarihinde 2. Grup toplantımızı telekonferans üzerinden gerçekleştirdik.

Toplantıda Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Bayram Ali Oymak, Kadir Polat, Nebi Yay, Vedat Ulu, Gürkan Orhan ile,  Adıyaman, Ankara 2, 11, 13  Nolu, Denizli, Düzce, Giresun, Karabük, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya 1 Nolu, Osmaniye, Sinop, Şanlıurfa ve Yozgat Şube Başkanlarımız ile İl Temsilcilerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Osman Eksert toplantıya, “Hepiniz biliyorsunuz ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreci maske, mesafe ve hijyen kuralı ile Allah’ın da izni ile atlatacağız. Bu vesile ile sağlık çalışanlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum” diyerek başladı.

Eksert, “Bu hastalık sürecinde kamuda dönüşümlü çalışma uygulamasına geçildi. Ancak görüyoruz ki bazı illerde Cumhurbaşkanlığı genelgesi uygulanmıyor. Ayrıca kabine toplantısının ardından alınan karar ile kamuda mesai saatleri 10:00 – 16:00 olarak değiştirildi. Konuyla ilgili genelge de yayınlandı. Sağlık, güvenlik gibi kurumlarımız bu mesai uygulamasının dışında bırakıldı. Biz kamuda dönüşümlü mesai ve yeni çalışma saatlerinin uygulamasını takip ediyoruz ve gerek görülen yerlerde genelgelerin uygulanması için ilgili kurumlara yazı yazıyoruz.  Biliyoruz ki dönüşümlü çalışma döneminde iş yükü arttı. Bu sebeple kamu da personel eksikliğinin giderilmesi ile ilgili taleplerimizi de kurumlara iletiyoruz.

Bu dönemde işçileri ilgilendiren birçok konu gündeme geldi ancak İşçi Sendikaları gerek görülürse üretimden gelen güçlerini durduracaklarını açıklayarak, bu çalışmaların hayata geçmesini engelledi. Bu tehlike maalesef memurlarımız için de vardır. Hepiniz biliyorsunuz ki Hükümet geçmişten bu güne kadar kamuda personelin fazla olduğunu ve iş güvencesinin kaldırılması gerektiğini savunmaktadır. Memur Sendikalarının grev hakkı olmadığını hatırlatarak, pandemi sürecinde de alınan tedbirlere uyarak, özveri ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Salgın döneminin bahane edilerek, memurlarımızın iş güvencesinin kaldırılmasına asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha  belirtiyorum.

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi talebimizi, kurumlarda faklı şekilde uygulanan istihdam şekillerinin tamamen kaldırılarak, kamuda çalışanların tamamına kadro verilmesini istiyoruz.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı  Lütfi Elvan’ın da açıkladığı 3600 ek gösterge çalışmasıyla alakalı TBMM’ye vermiş olduğumuz kanun teklifimiz herkesin malumudur. Biz 3600 ek göstergenin sadece 4 grupla sınırlı kalmayıp, tüm unvanlara yansıtılması için elimizden geleni yapacağız. YHS çalışanlarının GİH’e geçirilmesi talebimizle alakalı girişimlerimiz de devam ediyor.

Pandemi sürecinde yaşanan döviz kuru artışı, enflasyon rakamlarındaki hızlı yükseliş ise, memurlarımız için ek zam ihtiyacı doğurmuştur. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, TBMM’den yeni bir memur paketi istiyoruz. Memurlarımıza yapılacak ek zam aynı zamanda esnaf için de can suyu olacaktır.

Bu süreçte kurumların açmış olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında üyelerimize destek vermeye devam ediyoruz. Eğitim kitabı ve online eğitimlerimiz bundan sonra sınav açılacak tüm kurumlarda da üyelerimize desteğimiz aynı şekilde devam edecektir.

Biz, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, memurlarımız için verdiğimiz hak mücadelesine şartlar ne olursa olsun devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Osman Eksert’in konuşmasının ardından Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz  ile pandemi sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI