Atatürk

İSTANBUL BAROSU’NUN İCRA MEMURLARIYLA İLGİLİ HUKUKSUZ UYGULAMASI İÇİN ADALET BAKANLIĞINA YAZI YAZDIK 08 Aralık 2020, Salı | 17:07

 

08 Aralık 2020, Salı | 17:07

 

Bilindiği üzere İstanbul Barosu resmî sosyal medya hesabı üzerinden, “İcra Müdürlüklerinde yaşanan sorunları aşağıda bulunan numaralara bildirin gerekli şikayetleri yapalım. (Tutanak, daire numarası, memur bilgisi, olay tarihi ve saati, talep ekran görüntüleri vs.) şeklinde bir paylaşım yapmıştır.

Ardından İstanbul Barosu Başkanı av. Mehmet Durakoğlu ise, “avukata saygısızlık” körüklenirse, taşları tek tek döşenen özelleştirme projesine, önce icra çalışanları muhatap olacak. Herkes hangi alanda mücadele etmesi gerektiğini bilmelidir, diye bir paylaşımda bulunmuştur.

Sendikamız konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığına yazı yazarak, “7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan icra memurlarının iş yükü yeterince ağırdır. Zaten zor şartlarda çalışan icra memurlarının şikayet edilme korkusu ile daha da baskı altında çalışması, çalışma barışını tamamen bozacak, avukat ve icra memurları karşı karşıya kalacaktır. Şikayet uygulamasına son verilerek, İstanbul Barosu ve İstanbul Baro Başkanı hakkında gereğinin yapılmasını” istemiştir.

Ayrıca sendikamız Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Baro Başkanlığına yazı yazarak, “çalışma barışının korunması ve avukat ve icra memurlarının karşı karşıya kalmaması için şikayet hattı uygulamasına son verilmesini” istemiştir.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI