Atatürk

2021 YILININ BAŞTA SAĞLIK OLMAK ÜZERE HUZUR VE UMUT GETİRMESİ DİLEĞİYLE 31 Aralık 2020, Perşembe | 12:39

 

31 Aralık 2020, Perşembe | 12:39

 

Genel Başkanımız Önder Kahveci, yeni yılın hayırlar getirmesini dileyerek, “Felaketlerle dolu 2020 yılını geride bırakırken, 2021’nin tüm insanlık için başta sağlık getirmesini temenni eder, Çalışanların sorunlarının çözüme kavuştuğu, daha iyi bir çalışma hayatının olduğu yeni bir yıl dilerim” dedi.

2020 yılında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci yeni yıl ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

“Acısıyla, tatlısıyla bir yılı geride bırakıp, yeni bir yıla giriyoruz. Her ne kadar 2020 yılı dünya ve ülkemiz açısından pek iç açıcı geçmemiş olsa da yeni başlangıçlar, yeni umutları da beraberinde getirir.

Mevlana’nın

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel

Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.

Dünle beraber gitti cancağızım,

Ne kadar söz varsa düne ait

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.” dizelerindeki umut, 2021 yılının daha hayırlı günler getireceğine olan inancımızın taze kalmasına vesile oluyor. Türkiye Kamu-Sen olarak yeni yılda yeni bir başlangıç, daha sağlıklı bir dünya, daha müreffeh bir Türkiye, daha mutlu bir kamu çalışanı görmek arzusundayız.

Geçtiğimiz yıl bütün dünyayı kasıp kavuran küresel salgın nedeniyle çok canlar kaybettik. Salgın, yaşam ve çalışma tarzımızı değiştirdi; işsizlik yükseldi, hayat pahalılığı arttı. Bir yanda depremler, sel felaketleri diğer yanda kuraklık hayatımızı tehdit eder hale geldi. Bütün bu felaketler yaşanırken sağlık çalışanlarımızın özverili mücadelesi, tüm kamu görevlilerimizin fedakarlıkları ekonomik ve özlük hakları bakımından bir karşılık bulmadı; sözleşmeli istihdamı bütün hızıyla sürdü, enflasyonun %14 olduğu bu dönemde 2021 yılı maaş zammı %3+3’te kaldı. Hal böyle olunca kamu görevlileri adına yapılan adaletsiz uygulamalara yenilerinin eklendiği, salgın ve ekonomik krizle ülkelerin sarsıldığı bir yılı geride bırakıyor; Doğu Türkistan ve Filistin başta olmak üzere dünyanın her köşesinde ezilen, katledilen, yok edilen mazlumların çığlıkları eşliğinde yeni bir yıla giriyoruz.

Bütün bu olumsuzluklar içinde bizlere düşen, insanlığı yüceltecek değerlere sahip çıkıp; toplumları uçurumun eşiğine getiren adaletsiz uygulamaları dünyadan silmek için mücadele etmek, görevimizi layıkıyla, en güzel şekilde yerine getirmek ve güzel günler için ümidimizi kaybetmemektir.

Unutulmamalıdır ki; gündüzün en yakın olduğu an, karanlığın en yoğun olduğu zamandır. Türkiye Kamu-Sen camiası olarak küresel salgın belasının son bulduğu, sevdiklerimize doyasıya sarılabildiğimiz, gelecek kaygısı taşımadan, güvenli ve güvenceli işlerde çalışıp, sokaklarda, parklarda gönül rahatlığıyla gezebildiğimiz güzel günlerin çok yakın olduğu düşüncesi içinde milletimizin yeni yılını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI