Atatürk

ŞUBE BAŞKANLARIMIZ İLE TELEKONFERANS ÜZERİNDEN TOPLANTI YAPTIK

 

26 Kasım 2020, Perşembe | 16:15

 

Bilindiği üzere ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebi ile fiziki ortamda bir araya gelemediğimiz Şube Başkanlarımız ile 26.11.2020 tarihinde telekonferans üzerinden istişare toplantısı yaptık.

Toplantıda Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Bayram Ali Oymak, Kadir Polat, Nebi Yay, Vedat Ulu, Gürkan Orhan ile,  Ankara 7 Nolu, Ankara SGK, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul 2, 3, 4, 5, 7 Nolu, İzmir 1, 2 Nolu, Kayseri, Manisa, Mersin, Sakarya ve Samsun Şube Başkanlarımız katıldı.

Genel Başkanımız Osman Eksert toplantıya, “korona virüs sebebi ile yan yana olamasak da istişare toplantımızı teknolojiden faydalanarak yapıyoruz. Hepiniz biliyorsunuz ülke olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreci maske, mesafe ve hijyen kuralı ile Allah’ın da izni ile atlatacağız” diyerek başladı.

Eksert, “Bu hastalık sürecinde kamuda dönüşümlü çalışma uygulamasına geçildi. Ancak görüyoruz ki bazı illerde Cumhurbaşkanlığı genelgesi uygulanmıyor. Biz Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin uygulanmadığı kurumlar ile irtibata geçerek, genelgeye uyulması gerektiğini belirtiyoruz. Biliyoruz ki dönüşümlü çalışma döneminde iş yükü arttı. Bu sebeple kamu da personel eksikliğinin giderilmesi ile ilgili taleplerimizi de kurumlara iletiyoruz.

Yine sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi talebimizi, kurumlarda faklı şekilde uygulanan 3+1 gibi istihdam şekillerinin tamamen kaldırılarak, kamuda çalışanların tamamına kadro verilmesini istiyoruz.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı  Lütfi Elvan’ın da açıkladığı 3600 ek gösterge çalışmasıyla alakalı TBMM’ye vermiş olduğumuz kanun teklifimiz herkesin malumudur. Biz 3600 ek göstergenin sadece 4 grupla sınırlı kalmayıp, tüm unvanlara yansıtılması için elimizden geleni yapacağız. YHS çalışanlarının GİH’e geçirilmesi talebimizle alakalı girişimlerimiz de devam ediyor.

Bu süreçte kurumların açmış olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarında üyelerimize destek vermeye devam ediyoruz. Eğitim kitabı ve online eğitimlerimiz bundan sonra sınav açılacak tüm kurumlarda da üyelerimize desteğimiz aynı şekilde devam edecektir.

Biz, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, memurlarımız için verdiğimiz hak mücadelesine şartlar ne olursa olsun devam edeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Osman Eksert’in konuşmasının ardından Şube Başkanlarımız ile pandemi sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI