Atatürk

SGK ORDU İL MÜDÜRÜNÜ KINIYORUZ 09 Nisan 2020, Perşembe | 17:08

 

09 Nisan 2020, Perşembe | 17:08

 

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI OSMAN EKSERT’İN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI
Sendikamıza ulaşan bazı haberlerde SGK Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay çalışanlara ilettiği mesajında, “kurumda covid 19 sebebi ile kullanılan maskelerin bittiğini, maskelerin çok pahalı olması sebebiyle de çalışanların epttAvm üzerinden kayıt yaparak maske temin etmelerini” istemiştir.

Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor ve sıkıntılı dönemde kamu kurum ve kuruluşlarında Covid 19 ile mücadele kapsamında bir çok tedbir alınmış olup, dönüşümlü çalışma, kolay yıkanabilen kıyafetle  işe gidilmesi, kurumlarda dezenfektan ve maske bulundurulması da alınan önlemlerden bazılarıdır.

SGK Ordu İl Müdürü ise açıklamasında maske kaynaklı giderleri azaltmak için epptAvm’yi çalışanlara önermiştir. Çalışanların, ailelerinin ve dolayısıyla kuruma giden vatandaşların hayatını riske atmakta hiç bir sakınca görmeyen Ordu Sgk İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay’ı şiddetle kınıyor, halk sağlığını tehlikeye attığını bir kez daha hatırlatıyoruz.

Devletimiz korona belasından kurtulmak, hastalığın yayılmasını önlemek için canla başla çalışırken, Ordu Sgk İl Müdürü Günay çalışanların ve vatandaşların sağlığını bütçeyi gerekçe göstererek nasıl tehlikeye atar?

Devlette devamlılık esastır ve bu devamlılık Memurlar eliyle sürdürülür. Ordu Sgk İl Müdürü yaptığı akıl almaz açıklama ile hem memurları hem de Devlette devamlılığı riske atmaktadır. Böyle bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz, ne memurlarımızın, ne ailelerinin ne de vatandaşlarımızın risk ile karşı karşıya kalmasına izin vermeyiz. Şeyh Edebali’nin de dediği gibi “İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın”

Türk Büro-Sen olarak tüm yetkilileri bu akıl tutulması olay ile ilgili gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI