Atatürk

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ YAZI YAZDIK 25 Mart 2020, Çarşamba | 15:08

 

25 Mart 2020, Çarşamba | 15:08

 

Bilindiği üzere Korona Virüs tedbirleri kapsamında yayınlanan 2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamuda istihdam şekline bakılmaksızın dönüşümlü çalışma yapılacağı duyurulmuştu.

Genelge ile “Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzeri olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diyabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren on iki gün idari izinli sayılmaları” hüküm altına alınmıştır.

Sayılan hastalıklar dışında belirtilen kronik hastalıkların neler olduğu ile, hastalıkların ispatı noktasında hangi belgelerin gerekli olduğu hususunda Kurumlarda tereddütler ile uygulama farklılıkları doğmuştur. Yaşanan durumun olağanüstülüğü ile salgının yayılma riski göz önüne alındığında ise, Kurumların hastalığı olan personellerin durumlarını gösterir belgelerinin kabulü konusunda kolaylık sağlamaları gerekmektedir.

Sendikamız da konuyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığına gönderdiği 23.03.2020 tarih ve 270 sayılı yazısında, “Bu kapsamda, Kurumların, hastane onaylı güncel rapor yerine, zaten düzenli ilaç kullanımı olan personellerin eczaneden alacakları ilaç raporlarını veya kronik hastalığı olduğu belirtilen eski tarihli hastane raporlarını kabul ederek kişilerin idari izinli sayılmaları konusunda kolaylık sağlanması” talebinde bulunmuştur.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI