Atatürk

TİCARET BAKANLIĞI’NDA ÜYELERİMİZLE BULUŞTUK

Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan ve Kadir Polat ile Ankara 8 Nolu Şubemizce 27.03.2019 tarihinde düzenlenen istişare toplantısında Ticaret Bakanlığı çalışanı üyelerimizle bir araya geldi.

 

Ankara 8 Nolu Şube Başkanımız Ferzail Gürün ve Şube Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda Genel Başkanımız Osman Eksert, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi sadece 4 guruba ek gösterge verilmesi kamuda yaşanan ek gösterge sorununu maalesef çözmeyecektir. Hiç ek gösterge alamayan yardımcı hizmetliler yıllardır büyük bir mağduriyet yaşıyor. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuyu kökten çözüme kavuşturmak adına bir çalışma hazırladık. Her unvan için ek göstergeyi belirli bir puanda yükselterek, hiç ek gösterge alamayanların da ek gösterge alabilmesinin önünü açtık. Bu çalışmamız TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekliyor. Umuyoruz ki, kamu çalışanlarının mağduriyetini gidermek için çalışmamız biran evvel hayata geçer.”

 

MEMURLARIMIZ İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ÜCRETLER VE YAŞAM STANDARTLARI İÇİN TÜRKİYE KAMU-SEN’İ TERCİH ETMELİ

Yetkili Sendika yüzünden memurların ekonomik, sosyal ve özlük haklarında yaşanan kayıplara da değinen Genel Başkanımız Osman Eksert, “Hepinizin bildiği üzere 2018 yılını %20,3 enflasyon oranı ile geride bıraktık. Enflasyon farkı alınmasına rağmen memurun alım gücü düştü. Enflasyon rakamları bu kadar yüksek iken, sözde yetkili ama etkisiz Sendika ile imzalanan toplu sözleşme mutabakatına göre memurlarımıza 2019 yılı için %4+5 zam yapılacak. Bu zamlar zaten enflasyon rakamlarının çok altında kaldığı gibi, belirli bir süre sonra da vergiye kesilmektedir. Kısacası memura yapılan zamlar enflasyon ve vergi ile geri alınırken, memurun yaşam standartları her gün daha da zor hale gelmektedir. Biz bu kayıpların telafi edilmesi için ek zam istiyoruz. Ayrıca önümüzde yine bir toplu sözleşme dönemi var. Memurlarımız artık bir karar vermelidir. Yetkili yaptıkları Sendikalar ile yola devam ederseler maalesef bu yolun sonu uçurum olacaktır. Memurlarımız insan onuruna yakışır ücretler ve yaşam standartları için Türkiye Kamu-Sen’i tercih etmeli, hak mücadelesine ortak olmalıdır” dedi.

 

Toplantıya çok sayıda üyemiz katıldı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI