Atatürk

DANIŞTAY BAŞKANLIĞI’NDA ÜYELERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİK

Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcılarımız Kadir Polat, Vedat Ulu ve Ankara 11 Nolu Şube Yönetimimiz ile birlikte 13.12.2018 tarihinde Danıştay Başkanlığı’nda üyelerimiz ile bir araya geldi.

Konuşmasında Yetkili Sendika olmanın önemine değinen Genel Başkanımız Osman Eksert, “Malum yetkili sendikanın imzaladığı toplu sözleşme ile 2018 ve 2019 yıllarında enflasyonun bile altında bir zam kararına imza atıldı. Memur ve emeklilerimiz perişan edildi. Temel gıda, barınma ve ulaşım harcamaları dışında hiçbir şeye para ayıramaz hale getirildi. Ekonomik olarak memuru bitirdiler. Bakkal, pazar, manav her şey ateş pahası oldu. Memur evine giderken bir poşeti dolduramaz hale geldi. Bunun sorumluları kim?

Bugün dört kişilik bir ailenin aylık zorunlu harcamaları ortalama memur maaşının neredeyse iki katına yükselmiştir. Dolayısıyla, her ay memur, bir maaşı tutarında içeriye girmektedir. Sıfır zam doğuran enflasyon endeksli artışlardan bir an önce vazgeçilmesi zorunluluk haline geldi. Tüm memurlarımıza ek zam yapılmalı ve insan onuruna yakışır ücret almaları sağlanmalıdır.

Bunun için yetkiyi etkisiz ellerden alıp ehil ellere yani Türk Büro-Sen’e vermelisiniz. Türk Büro-Sen her zaman memurun yanında olmuş, mağduru savunmuştur” dedi.

Toplantıya çok sayıda Danıştay Başkanlığı çalışanı katıldı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI