Atatürk

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI AHMET ERDEM’İ ZİYARET ETTİK

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Ankara 10 Nolu Şube Başkanımız Seyhan Kamanlı, Şube Başlan Yardımcılarımız Fevzi Kılıç, Turhan Ünlü, Süleyman Erdal Ay ve Ali Uğur Yılmaz ile 04.01.2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem’i ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı Kurumları olan Sosyal Güvenlik Kurumu, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve İŞKUR  çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, “Çalışanların sosyal, özlük ve mali haklarında düzenlemeler yapılarak, çalışma barışı korunmalı, Görevde Yükselme Sınavları devamlı hale getirilerek çalışanların motivasyonu yükseltilmelidir. VHKİ kadrosu talep eden tüm memurlara verilmelidir. Aynı zamanda Bakanlık bünyesinde ve İŞKUR’da maalesef doktor bulunmamaktadır. Bu sorunda en kısa zamanda çözülmelidir. Yine İŞKUR’da asansörler denetimlerden geçemeyerek, tehlikeli olarak belirtilmesine rağmen halen kullanılmaktadır. Çalışanların can güvenliği açısından bu durum derhal çözüme kavuşturulmalı, çalışanların teknik ve fiziki şartları düzenlenmelidir. İŞKUR’da Görevde Yükselme Sınavlarının yazılı bölümü tamamlanmış olup, yakın bir tarihte sözlü sınavlar yapılacaktır. Bu sınavlarda adaletsizlik ve ayrımcılık yapılmamalıdır. Maalesef bu hususta bazı Sendikalar sözlü sınava girecekler üzerinde baskı yapmaktadır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ise, “Bakanlığımız ve bağlı kurumlarımızda çalışanlarımızın sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapacağız. Personelimizin can güvenliği ve motivasyonu bizim için oldukça önemlidir. Elbette sözlü sınavlarda da Sendikal ayrımcılık yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konularında biran evvel çözüme kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Müsteşar Ahmet Erdem’e Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü ve İŞKUR çalışanlarının sorunlarını içeren bir rapor sundu.

Raporu görmek için tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI