Atatürk

YSK ÇALIŞANLARI İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ MECLİS GÜNDEMİNDE

Bilindiği üzere Sendikamız, TBMM’ye sunulan “Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi” ile ilgili inceleme yapmış, tespit ettiği problemlerle ilgili siyasi partilerin Grup Başkanvekillerine yazı yazarak, bu sorunların çözüme kavuşturulmasını istemişti.

Konuyla ilgili olarak MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ile AK Parti Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu imzasıyla Anayasa Komisyonu Başkanlığı’na 27.11.2017 tarihinde YSK çalışanlarının sorunlarıyla ilgili verilen teklifi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile duyuran Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak; “Anayasa Komisyonu’nda “Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi” görüşmelerimiz devam ediyor… MHP olarak “Etkili, yapıcı ve uzlaşmacı” siyaset anlayışımız bir kere daha meyvesini verdi:

1- Yaklaşık 12 yıldır görevde yükselme sınavı bekleyen YSK personelinin bu hakkı yasal güvenceye kavuştu

2- Tüm seçim müdür ve müdür yrd. mevcut personelden atanabilecek.

Hayırlı olsun.” Demiştir.

Türk Büro-Sen olarak, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu’na ilgilerinden dolayı teşekkür eder, konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI