Atatürk

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NA TÜM SÖZLEŞMELİLERİN KADROYA ALINMASI İÇİN YAZI YAZDIK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron firma elemanlarının kadroya alınması çalışmalarında sona gelindiğini ve 10 güne kadar bu çalışmaların tamamlanacağını açıklamıştı.

Bilindiği üzere 2011 yılında Konfederasyonumuz birçok eylem ve etkinlik yapmış, görüşmeler gerçekleştirmiş bu bağlamda Türkiye Kamu-Sen’in çabaları ile 4/B statüsünde çalışanlar 4/A statüsüne geçirilmişti.

2015 yılında ise 4/C kapsamında çalışanların kadroya geçirilmesi toplu sözleşme ile mutabakat altına alınmasına rağmen, yandaş Konfederasyonun etkisizliği sebebiyle halen hayata geçirilememiştir.

Kamuda 4/A, 4/B, 4/C ve diğer sözleşmeli çalışanlar olmak üzere birçok istihdam modeli bulunmaktadır. Farklı statüde çalıştırılan personeller arasında aynı işi yapmalarına rağmen ücret, özlük ve sosyal haklarında büyük farklılıklar bulunmaktadır. Bu durumda kamu kurumlarında çalışma barışını bozmaktadır.

Sendikamız konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdiği 22.11.2017 tarih ve 708 sayılı yazısında, “Kamuda çalışan taşeron firma elemanlarının kadroya geçirilmesi için yapılan düzenleme ile birlikte kamuda 4/B, 4/C statüsünde çalıştırılan personelin de 4/A statüsüne geçirilmesi hususunda çalışma başlatılmasını” talep ettik.

Türk Büro-Sen olarak, kamuda yaşanan haksızlıkların giderilmesi için bugüne kadar olduğu gibi mücadelemize bundan sonra da devam edeceğiz.

İlgili yazıyı görmek için tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI