Atatürk

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş Ankara 11 Nolu Şubemizce 18.05.2016 tarihinde düzenlenen etkinlikte Sayıştay Başkanlığı çalışanı üyelerimizle bir araya geldi.

Etkinliğe Ankara 11 Nolu Şube Başkan Yardımcılarımız Bayram Karagöz, Adem Özen, Şube Kadın Komisyonu Başkanı Melahat Erbey ve Komisyon Üyelerimiz, İşyeri Temsilcilerimiz Mustafa Türkmen, Nurşen Kesici ve çok sayıda kurum çalışanı üyemiz katıldı.

Genel Başkanımız yaptığı konuşmada Sayıştay Başkanlığı’nda yaşanan hukuksuzlukları dile getirerek, “Bilindiği üzere Sayıştay Başkanlığı Devleti denetlemekle yükümlü bir kurum. Bu kurumun adaletten ayrılmaması gerekir. Ancak, kurumda yaşanan olaylara baktığımız zaman maalesef kurumda adalet olmadığını görüyoruz.

Devleti denetlemekle görevli olan Sayıştay, kendi personelinin haklarını çiğneyerek Anayasa ve yasalara aykırı bir şekilde VHKİ kadrosunda görev yapan personelin Pursaklar Belediyesine atanmasına izin vermiş, aradan bir hafta geçmeden de aynı personeli Sayıştay Başkanlığına “Yazı İşleri Müdürü” kadrosuna atamıştı. Sendikamız ise hülle yoluyla yapılan bu haksız atamanın iptali için dava açmıştı. Kurum bürokratları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, bütün atamaların sınavla yapılması gerektiğini, atamalarda liyakat ve ehliyet kriterinin göz önünde bulundurulması gerektiğini defaatle belirtmiş olmamıza rağmen, kurumda yaşanan haksızlıklar bir türlü sonlanmamıştır.

SAYIŞTAY’DA 8 YILDIR YÜKSELME SINAVLARI AÇILMIYOR

Biz de bir emek örgütü olarak, yaşanan bu hukuksuzluğa dava açtık. Kurumda yaklaşık 8 yıldır Görevde Yükselme Sınavı açılmamaktadır. Kurum İdari Kurul toplantılarında belirtmemize, KİK tutanaklarında yer almasına rağmen halen sınav yapılmamaktadır. Kurum çalışanlarının yükselmelerinin önü açılmalıdır. Sınav açılmadan hülle yoluyla doldurulan kadrolar yüzünden kurumun itibarı zedelenmekte, aynı zamanda çalışanların da motivasyonu düşmektedir. Biz Türk Büro-Sen olarak mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kurum yönetimi haksızlıklara devam ederek, kadroları hülle yoluyla doldurmaya devam ederse, gerek kurumda gerekse de TBMM’de eylemler yapacağız. Kurum yönetimini tekrar adalete davet ediyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI