Atatürk

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜ İSMAİL GÜNEŞ İLE GÖRÜŞTÜK

Genel Başkan Yardımcılarımız Osman Eksert ve İlhan Eren, Ankara 12 Nolu Şube Başkanımız Mahmut Dündar, Şube Başkan Yardımcılarımız Atıf Atasoy, Yavuz Çelik ve Serhat Şensoy ile 24.12.2015 tarihinde Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş’i ziyaret ettiler.

Meteoroloji çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Genel Başkan Yardımcılarımız, “Avrupa’nın tüm havaalanlarında görev yapanlara EuroControl (Avrupa Hava Seyrüsefer) ücreti verilmektedir. Ancak, ülkemizde Meteoroloji çalışanları bu haktan yıllardır yararlandırılmamaktadır. Meteoroloji çalışanlarının da EuroControl’den gelen havacılık tazminatını almaları gerekmektedir. Genel Müdürlük binasının taşınmasıyla ilgili bazı söylentiler Sendikamıza kadar ulaşmıştır. Bu konuda Meteoroloji çalışanlarının aydınlatılması gerekmektedir. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü kampüsünde bulunan lojmanların (Gecekondu Lojmanları) tamamı kullanılabilir durumda değildir. Bu lojmanlara da biran evvel çözüm bulunmalıdır” dediler.

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş EuroControl’den gelen havacılık tazminatları ile ilgili olarak Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini ve konun takipçisi olduğunu ifade ederek, “Genel Müdürlük olarak tamamen taşınmamız söz konusu değil. Ancak, Bakanlık binasında boşalan birimlere bazı başkanlıkların taşınması söz konusu olabilir. Ayrıca, kampüs içerisinde bulunan ve kullanıma elverişli olamayan gecekondu lojmanları diye tabir edilen lojmanlar da tamamen yıkılacak” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI