Atatürk

HARİTA GENEL KOMUTANLIĞI’NDA ÜYELERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİK

26 Mayıs 2015, Salı | 11:30

Genel Başkan Yardımcımız Bayram Öztürk, Ankara 13 Nolu Şube Başkanımız Abidin Eyvaz ve Şube Başkan Yardımcıları ile 22.05.2015 tarihinde Harita Genel Komutanlığı’nda çalışan üyelerimiz ile bir araya geldi.

Ankara 13 Nolu Şube Başkanımız Abidin Eyvaz açılış konuşmasında, “Türk Büro-Sen olarak askeri işyerlerinde çalışan sivil memurların sorunlarının çözümü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Bayram Öztürk ise, “ Türk Büro-Sen kurulduğu günden bu yana memurlarımızın yanında olmuştur. Yetkili olduğu dönemde elde ettiği kazanımlardan Askeri İşyerlerinde çalışan sivil memurlar da dahil olmak üzere tüm memurlarımız yararlanmıştır. Toplu Sözleşme Masalarında memurların hakları için mücadele etmiş, hiçbir zaman biat etmemiştir. Ancak sözde yetkili olan Malum Konfederasyon, 2014 yılı için hükümetin önerdiği %3+3’lük zammın bile altında olan 123 TL seyyanen zamla memurları mağdur etmiştir. Enflasyon farkı dahi istemeyen bu konfederasyon, memurun borç batağına saplanmasına sebep olmuştur. 2015 yılı içinde altına imza attığı artış memurlarımızı daha da mağdur etmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler memurlarımız için bir çok eylem gerçekleştirerek “ek zam” istedik. Malum Konfederasyon ise enflasyon farkı dahi istemeyeceğini tekrar belirtti. Bunlara dur demek, haklarımızı eksiksiz olarak alabilmek için yeniden yetkili Sendika olmaya ihtiyacımız var.

Türk Büro-Sen olarak Askeri işyerlerinde çalışan sivil memurlarımız için, Türkiye’nin her yerinden gelen sivil memurların katılımıyla çalıştay düzenledik. Çalıştayda sivil memurlarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini belirledik. Çalıştay sonuç bildirgesini kitapçık haline getirerek, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, Milli Savunma Bakanı, Bakanlar Kurulu, Siyasi Parti Liderleri, Sivil Toplum Örgütleri ve medya ile paylaştık.

Ayrıca, 18.02.2015 tarihinde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı’ya ziyaret  gerçekleştirdik. Taleplerimizi ileterek, sorunların çözülmesini istedik. Çalıştay sonuç kitapçığımızı da kendisine takdim ettik. Sorunlar çözülene kadar mücadelemiz her platformda devam edecek. Askeri İşyerlerinde çalışan sivil memurların sorunlarını masaya götürebilmek, onların sorunlarının başında gelen;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki 232. ve 233. Maddelerde TSK’da görevli Devlet Memurlarını kapsayan istisnaların kaldırılması,

TBMM gündeminde bulunan Subay ve Astsubayların özlük haklarında yapılacak düzenlemelere, Askeri İş Yerlerinde çalışan Devlet Memurlarının da dahil edilmesi,

TSK’da görevli Devlet Memurlarının da fiili hizmet zammından yararlandırılması,

Atamalarda sınıf, kadro ve unvanın göz önüne alınması ve muvaffakatın verilmesinde yaşanılan zorlukların giderilmesi,

Görevde Yükselme Sınavlarının devamlı hale getirilmesi, gibi birçok konuyu çözüme kavuşturmak için yetkili olmak zorundayız. Mücadelemizde sizden gelecek destekleri de bekliyoruz. ” dedi. 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI