Atatürk

ANKARA 13 NOLU ŞUBEMİZ 2. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

23 Mart 2015, Pazartesi | 10:43

Ankara 13 Nolu Şubemizin 2. Olağan Genel Kurulu 22.03.2015 tarihinde, Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Öztürk, Hüseyin Aslan ve Cafer Seçer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Divan teşekkülünün ardından Genel Başkan yardımcımız Bayram Öztürk konuşmasında Sendikamızın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Abidin Eyvaz, ” Yaklaşık 1 yıl önce askeri işyerlerinde başlattığımız kutsal mücadelemizde, bu gün itibariyle 565 üye sayısına ulaşmış bulunmaktayız. Bugünlere gelmemizde büyük emekleri olan ve hiçbir zaman bizden desteklerini esirgemeyen başta genel başkanımız Sayın Fahrettin Yokuş beye ve değerli genel başkan yardımcılarımıza teşekkür ederim. Bizler, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne emek veren sivil devlet memurları olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir parçasıyız. Ülkemizin her köşesinde, her birimde büyük bir fedakarlıkla ve emekle hizmet etmekteyiz. Askeri işyerlerinde yeni oluşumlar, farklı sendikalar mevcuttur. Ancak bunlar henüz yolun çok başındadırlar. Türkiye Kamu-Sen’in 23 yıllık tecrübesi, kurumsallığı, teşkilatlanması, hukuki ve sosyal olanakları, en önemlisi de mücadeledeki etkinliği ve yetkinliğidir. Tam anlamıyla profesyonel bir sendikanın gereklerinin tamamını sağlayan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen ile mücadele etmek varken, Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışmanın manası yoktur. Bizler, doğru, etkin bir hak arama ve birlik mücadelesi için zaman ve mekana bağlı kalmaksızın canla başla çalışmaktayız. Çıktığımız bu uzun soluklu, meşakkatli yolda bizlerden desteğini esirgemeyerek yanımızda yer alan her bir üyemize teşekkür eder, genel kurulumuzun hayırlara vesile olması dileklerimle hepinizi saygıyla selamlarım” dedi.

Öztürk konuşmasında, “ Türk Büro-Sen kurulduğu günden bu yana memurun yanında olmuştur. Yetkili olduğu dönemde elde ettiği kazanımlardan Askeri İşyerlerinde çalışan sivil memurlar da dahil olmak üzere tüm memurlarımız yararlanmıştır. Toplu Sözleşme Masalarında memurların hakları için mücadele etmiş, hiçbir zaman biat etmemiştir. Ancak sözde yetkili olan Malum Konfederasyon, 2014 yılı için hükümetin önerdiği %3+3’lük zammın bile altında olan 123 TL seyyanen zamla memurları mağdur etmiştir. Enflasyon farkı dahi istemeyen bu konfederasyon, memurun borç batağına saplanmasına sebep olmuştur. 2015 yılı içinde altına imza attığı artış memurlarımızı daha da mağdur etmiştir. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler memurlarımız için bir çok eylem gerçekleştirerek “ek zam” istedik. Malum Konfederasyon ise enflasyon farkı dahi istemeyeceğini tekrar belirtti. Bunlara dur demek, haklarımızı eksiksiz olarak alabilmek için yeniden yetkili Sendika olmaya ihtiyacımız var. Askeri İşyerlerinde çalışan sivil memurların sorunlarını masaya götürebilmek, onların sorunlarının başında gelen;

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki 232. ve 233. Maddelerde TSK’da görevli Devlet Memurlarını kapsayan istisnaların kaldırılması,
TBMM gündeminde bulunan Subay ve Astsubayların özlük haklarında yapılacak düzenlemelere, Askeri İş Yerlerinde çalışan Devlet Memurlarının da dahil edilmesi,

TSK’da görevli Devlet Memurlarının da fiili hizmet zammından yararlandırılması,

Atamalarda sınıf, kadro ve unvanın göz önüne alınması ve muvaffakatın verilmesinde yaşanılan zorlukların giderilmesi,

Görevde Yükselme Sınavlarının devamlı hale getirilmesi, gibi birçok konuyu çözüme kavuşturmak için yetkili olmak zorundayız” dedi.

Öztürk konuşmasının son bölümünde 13 Nolu Şube Genel Kurulu’nun Askeri İşyerlerinde çalışan Sivil Memurlar için hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

Protokol konuşmalarından sonra yapılan oylama sonucu Ankara 13 Nolu Şube Yönetim Kurulu Asil Üyelerimiz şu şekilde oluşmuştur.

Abidin EYVAZ
Hasan ÜÇEL
Mustafa YÜCEL
İbrahim EŞİYOK
Recep ERDEM
Murat KOÇER
İsmail YÜCEL

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI