Atatürk

İŞKUR GENEL MÜDÜRÜ YAZICI İLE GÖRÜŞTÜK

16 Ocak 2014, Perşembe | 16:33

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcımız Bayram Öztürk, Gebze’de İş ve Meslek Danışmanı olarak çalışan Erhan Lafçı ve atanamayan İş ve Meslek Danışmanları Ulviye Altan, Eda Gülen, Ömür Özdemir, İbrahim Işık ile İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı’yı ziyaret etti.

İş ve Meslek Danışmanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette Genel Başkanımız detaylı bir raporu, İŞKUR Genel Müdürü’ne takdim etti.
Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, “İŞKUR çalışanlarının en önemli sorunlarından olan çalışma ortamlarının fiziki ve teknik alt yapısı biran evvel düzeltilmelidir. Personelin moral motivasyonunun yüksek olması 76 milyon vatandaşımıza verilen hizmetin kalitesini de yükseltecektir. Bilindiği gibi sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin kadroya geçirilmesi ile maaşlarında ciddi bir düşüş yaşandı. Çalışma barışının korunması açısından bu sorun çözülmelidir” dedi.

FİZİKİ VE TEKNİK ALT YAPI SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, personelin motivasyonuna önem verdiklerini belirterek, “Fiziki mekanların yetersizliğinin farkındayız. Fiziki ve teknik alt yapı başta olmak üzere personelin hizmette kullanacakları araç gereç sorunlarının giderilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sorunların en kısa zamanda çözülmesi için gayret ediyoruz. İMD’lerin kodraya geçmeleri sebebiyle maaşlarda yaşanan kayıplarla ilgili olarakta gerekli başvurularda bulunduk. Bu konuda düzenleme yapıldı, kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Yine görev tanımlarıyla ilgili bir çalışmamız var. Tüm unvanlarla ilgili görev tanımlarını yeniliyoruz. Bu çalışmamızın büyük bir kısmı bitti. En kısa zamanda Resmi Gazete’de de yayınlanacak. Görev tanımlarından dolayı yaşanan aksaklıklar da çözüme kavuşmuş olacak. Personelimizle el ele 76 milyon vatan evladına hizmet etmek tek amacımız” dedi.

Genel Başkanımız, İstanbul İl Müdürlüğü’nde 70 İş ve Meslek Danışmanı başta olmak üzere çeşitli illerde Performans Programı kapsamında personele uyarma cezası verilmesinin yanlış olduğunu iletti. İŞKUR Genel Müdürü ise, “İş ve Meslek Danışmanlığı Türkiye ve dünya için yeni bir tanım. Sistemi deneyerek oturtmaya ve en doğruya ulaşmaya çalışıyoruz. Bu noktada bazı sıknıntılar yaşanabiliyor. Bu konuyla ilgileneceğim” dedi.    

Genel Başkanımız, 2012 Ocak ayında asaleti tasdik olmadığı için ikramiyesini alamayan 300 kadrolu personelin ikramiyelerinin de ödenmesini talep etti.

İMD İHTİYACI YOK

İş ve Meslek Danışmanı sertifikasına sahip olduğu halde atanamayan 7 bin danışman olduğunu ileten Genel Başkanımız, İş ve Meslek Danışmanları’nın İŞKUR’da istihdam edilip edilmeyeceğini de sordu.

İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı ise, önümüzdeki en az 3 yıllık süreçte böyle bir ihtiyacın olmadığını aktardı. Atanamayan İş ve Meslek Danışmanları ise taleplerini İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı’ya ilettiler.

İŞKUR ÇALIŞANLARI ÇALIŞTAYI TALEBİMİZE OLUMLU YANIT

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, İŞKUR ile ortak İŞKUR çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalıştay yapma talebimizi Yazıcı’ya iletti.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, talebimizi olumlu karşılayarak, “en kısa zamanda çalışma yapalım” dedi.
 
İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı’ya sunulan raporu görmek için tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI