Atatürk

BUNLARDA MI TORPİLSİZ ANADOLU EVLADI?

Sendikamızın AR-GE merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre, 2010 yılında yapılan KPSS’ye 3 milyon 254 bin kişi katılmıştı. Milyonlarca kişi devlet memuru olabilmek için aylarca çalışıp, bu sınavda ter dökmüştü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “TOKİ ve iştiraklerine 800 civarında temiz ve torpilsiz ANADOLU gençlerini almaya çalıştım” dedi.

Biz kendisine sormadan edemiyoruz. Kendisinin TOKİ Başkanlığı’nı yürüttüğü dönemde KPSS şartı aranmadan istihdam edilen sayıları 300’ü aşan milletvekili yakınları da “Torpilsiz Anadolu Genci midir?”

MİLLETVEKİLİ AKRABALARI DA MI TORPİLSİZ ANADOLU EVLADI?

Ayrıca Sayın Bakan, “İhtiyacımız olan mesleklerden okulunu derece ile bitiren ve belli tecrübesi olan lisan bilen eleman alımı yapabilmek için çalışıyoruz” demiştir. Merak ediyoruz, “Aşağıda isimleri geçen milletvekili yakınları da mı okullarından derece ile mezun oldular?”

Yine bir başka merakımız ise, “Torpilsiz Anadolu Çocuklarının ne kadarı Sayın Bakan’ın seçim bölgesi doğumlu kişilerden oluşuyor?”

Sendikamız Ar-Ge Merkezi tarafından 8 Temmuz 2010’da yapılan araştırmayı aynen paylaşıyoruz. Yorum sizlerin…

TOPLU KONUT İDARESİ Mİ TOPLU KADROLAŞMA İDARESİ Mİ?

Kamu kurumların istidam oranlarına bakıldığında %90,49 oranıyla en yüksek dolu kadroya sahip olan kurumlardan birisi olan TOKİ’de ise yine yandaş istihdamının yoğunlaştığı görülüyor. 2985 sayılı Toplu Konut Kanunu’nun Ek-3. maddesinde verilen istisnai sözleşmeli istihdamı kötüye kullanarak hiçbir kriter göz önünde bulundurulmadan ve KPSS şartı aranmadan memur kadrolarına atamalar yapıldı. Kurumda son 8 yılda bu şekilde atananların sayısı 300 ün üzerindedir. Tamamı da siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin akrabalarından oluşmaktadır.

İşte bazı örnekler; AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Fırat’ın kızı Neval Fırat Çekiç, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ın oğlu Ö. Faruk Karabayır, AKP Diyarbakır Eski Milletvekili Nurettin Dilek’in kızı Ruken Dilek, AKP Rize Eski Milletvekili Abdulkadir Kart’ın kardeşi Hasan Kart, AKP Batman Eski Milletvekili M. Ali Suçin’nin yeğeni ve damadı Sabahattin Suçin, AKP Trabzon Milletvekili Kemalletin Göktaş’ın oğlu, yeğeni ve eşleri TOKİ’de akrabalık ilişkileri göz önünde bulundurularak istihdam edildi.

 

2010 yılında yaptığımız haberimizi görmek için tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI