Atatürk

DEVLET PERSONEL BAŞKANI’NI ZİYARET ETTİK

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret etti.

Genel Başkanımızla birlikte Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Türk Enerji-Sen Genel Sekreteri Mehmet Özer’in de katıldığı ziyarette çalışma hayatını yakından ilgilendiren konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

KONCUK: 4/B VE 4/C GİBİ TÜM SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALI

Genel Başkanımız İsmail Koncuk Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’ndan  Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda üzerinde anlaşmaya varılan konularla ilgili yapılan son çalışmalar ve gidişata ilişkin bilgiler alırken, özellikle tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi yönündeki talebinin aynen geçerli olduğuna vurgu yaptı. Genel Başkan Koncuk, tüm sözleşmelilerin böyle bir müjdeyi beklediklerinin altını çizdi.

KONCUK: MEMURLARA İLAVE BİR DERECE KADRO VERİLMELİDİR

Memurlara bir derece verilmesi konusunu da gündeme taşıyan Koncuk, gerçekleştirilen toplantılarda bu konuda daha önceki uygulamalara benzer bir mutabakata varıldığını hatırlatarak, memurlara ilave bir derece verilmesi uygulamasının bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.

KONCUK: ROTASYON UYGULAMASINA KARŞIYIZ

Rotasyon konusunda Türkiye kamu-Sen’in görüşlerini ortaya koyan Genel Başkan Koncuk, bu konularda atılacak adımların tüm kamu çalışanlarınca beklendiğine işaret etti. Rotasyon konusunda yapılan açıklamaların kamu çalışanları nezdinde ciddi bir endişe yarattığına vurgu yapan Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen olarak rotasyon konusunda hassasiyetlerimizi ortaya koyduk, yıllardan beridir görevi başında olan kredi çekmiş, ev almış, bir düzen kurmuş insanları yerlerinden oynatmak doğru bir yaklaşım değildir. Yeni memur olacaklar için de bir rotasyon uygulamakta bir çözüm ortaya koymaz. Mahrumiyet bölgesi denilince akıllara sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi gelmektedir ama batı illerimizde de ciddi anlamda mahrumiyet bölgesi olarak adlandırılabilecek yerler vardır. Yıllardır o bölgelerde görev yapan ve tayin istediği halde hala tayini çıkmayan insanlar var. Bu nedenle o bölgeleri cazip hale getirmek için maaşlarında % 40-60-80 ve 100 oranlarında artışlar yaparak insanların orada kalmaları ve görevlerini yapmaları noktasında teşvikler ortaya konulmalıdır.

KONCUK: DEVLET ÇALIŞANINA ŞEFKAT GÖSTERMELİDİR

657 sayılı Kanunda yapılacak düzenlemelerde disiplin affı konusuna mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirten Genel Başkan, yüz kızartıcı suçlar ve devlete karşı işlenen suçlar dışında bir suç nedeniyle disiplin cezası alan kamu görevlilerine bir defalık af getirilmesinin devletin şefkatinin vatandaşına ve çalışanına yansıması bakımından olumlu olacağının altını çizdi.

KONCUK: ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞÇİLER MEMUR KADROLARINA GEÇİRİLMELİDİR

İşçi statüsünden memur statüsüne geçmek isteyen üniversite mezunlarının da gündeme getirildiği ziyarette, kamuda işçi olarak görev yapan üniversite ve yüksek okul mezunlarının istemeleri halinde memur kadrolarına atanmaları talep edildi. Bu konuda Çay-Kur örneğinin teknik işçiler için bir yol açtığını belirten Koncuk, kamuda istisnai uygulamaların yeni mağduriyetler ve yeni hâkimiyet alanları yarattığını hatırlatarak, istisnai uygulamalardan kaçınılması yapılacak olumlu düzenlemelerin konunun muhatabı olan bütün çalışanlara yansıtılmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

YOKUŞ: DEVLET İ.İ.B.F.’LİLERİN ÖNÜNÜ AÇMALIDIR

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ise söz alarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İ.İ.B.F) mezunlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. Yokuş, İİBF Mezunlarının geleceği memurları olduğunu belirterek, bu fakültenin amacı, alanında yetiştirdiği mezunlarını kamuda milletimize en iyi hizmeti sunmasıdır. İİBF, sahip olduğu donanım, verdiği kaliteli eğitim ve köklü bir geçmişe dayanan tecrübesi ile devletin kurumları ile vatandaşlar arasındaki ilişkileri en iyi şekilde yürütebilecek ve bu alanda gerekli bütün niteliklere haiz memurların yetiştirildiği tek fakültedir.  İİBF, 1. Öğretimi, 2.öğretimi, 4 yıllığı, örgün eğitimi-açık öğretimi ile üniversite eğitimi alacak öğrencilerin her yıl en çok tercih ettiği ve dolayısıyla yılda ortalama 30 bin mezun ile en fazla mezun veren fakültedir. Ne var ki bu fakülte mezunları istihdam alanının kısıtlanması nedeniyle huzursuz, mutsuz ve gelecekten ümitsizdirler. İİBF’lilerin sorunlarının başında kadro sayısının yetersizliği, sözlü mülakatlarda şaibe yapılması, Belediyelerin usulüne uygun memur alımı yapmaması ve kadrolara yapılan adaletsiz atamalar gelmektedir. 2012-2014 dönemini kapsayan 2 yıllık atama döneminde sayıları 350 bini bulan İİBF mezunlarına bu sayının %10’u olan 35 bin mezuna kadro açılarak, önümüzdeki Haziran ayı atamasında 15.000 atama yapılmalıdır.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, üzerinde konuşulan tüm başlıklarla ilgili çalışmaların Başbakanlık bünyesinde devam ettiğini ve ortaya çıkacak taslağın görüşleri alınmak üzere Konfederasyonlara sunulacağını söyledi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI