Atatürk

DEVLET ARŞİVLERİ ÇALIŞANLARI ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü çalışanları üyelerimiz anneler gününü kutladı. Programa Genel Başkanmız Fahrettin Yokuş, Eşi Fikriye Yokuş, Genel Başkan Yardımcımız Nejla Öksüz, Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonları Başkanı Leyla Polat, Ankara 13 Nolu Şube Başkanımız Aydın Yılmaz, Şube Başkan Yardımcımız Esra Bingöl, Şube Kadın Komisyonu Başkanımız Binnur Yalçın, Şube Denetim Kurulu Üyemiz Halil Ergün, Şube Disiplin Kurulu Üyemiz Metin Şen ve çok sayıda Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü çalışanı üyelerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Anneler Gününde annelere büyük acı yaşatıldı. Reyhanlı’da yaşanan patlamada annelerimiz ağlatıldı. Görüyoruz ki, sınır kapılarımızda hiçbir güvenlik kalmamış. Teröristler ellerini kollarını sallaya sallaya geçiyorlar. Başbakan, ‘Sınırlarda karakol yapmayacağız’ diyor. Bilmediğimiz bir protokol mü imzalandı, ya da ülkeler mi birleştiriliyorda sınır kapılarımızdan karakollar kaldırılıyor? Kapılarımızda bombalar patlıyor, uçaklarımız düşürülüyor. Suriye’de yaşanan iç savaştan en çok bizim halkımız etkileniyor. Suriyede yaşanan iç savaş yüzünden bizim 100’den fazla insanımız öldü. Siyasi iktidar ise boş laftan öteye geçmedi” dedi.

KAMU-SEN BU YILI “ŞEHİT ANNELERİ YILI” İLAN ETTİ

Yokuş, “ Türkiye Kamu-Sen olarak, bu yıl anneler gününü şehit anneleri yılı olarak ilan etmiştir. Şehitlerimiz ve anneleri elbette bir gün değil, her gün hatırlanmalıdır. Bir asker şehit olana kadar annesinin, babasının evladıdır. Şehit olduktan sonra tüm ülkenin evladıdır. Bu toprak için, bedel ödeyen tüm fertlerimizin yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz”dedi.

FARKLILIKLARI KAVGAYLA DEĞİL, SEVGİYLE KABULLENELİM

“Arzumuz hiçbir eve ateş düşmemesidir. Farklılıkları kavgayla değil, sevgiyle kabullenelim istiyoruz. Ama ekmek, aş verip büyüttüklerimizin bu vatana ihaneti asla unutulmamalıdır. İhanetin affedilmesi mümkün değildir. Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle, teröristlerin tamamı ellerinde silahlarıyla Kandil’deki inlerine çekiliyorlar. Ama yarın geri gelmeyeceklerinin garantisini veren yok. Halkımızdan özür dileyip teslim olsaydılar, cezalarını çekseydiler, bizde gerçekten pişman olduklarına inanırdık. Ama çekilirken bir özür dahi dilemediler. Binlerce şehit ve gazinin üstüne basa basa gidiyorlar. Giderken de, ‘biz hedifimize ulaştık, kazandık’ diyorlar. Hedef iki dilli bir devlet yaratmaktır. Hatta ilerisinde bölünme vardır. Başbakan konuşmalarında, ‘2 kul arasındaki hakka, devlet karışamaz’ diyor. Teröristlerin öldürdüğü binlerce şehitimizin, binlerce gazimizin, yetim ve dul kalan eşlerin ve çocukların hakkına ne oldu? Yine ‘Ey Esed, öldürdüğün çocukların hesabını vereceksin’ diyor. Aynı şeyi Apo için neden söyleyemiyor. O da katil, o da binlerce çocuk öldürdü. Bununda hesabı sorulsun. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bu çözüm sürecine nefesimizin sonuna kadar karşı koyacağız. Bu vesileyle tekrar anneler gününüzü kutluyorum. Umarız bir daha anneler ağlamaz” dedi.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından üyelerimize dergimiz SENCE’den hediye edildi. Genel Başkan Yardımcımız Nejla Öksüz, “Sosyal yaşama yönelik olan dergimizin ilk sayısını, siz değerli üyelerimizle paylaşmaktan kıvanç duyuyoruz. İlk sayımızda elbette eksikliklerimiz olacaktır. Sizlerden gelen önerilerle dergimiz daha da güzelleşecektir” dedi.

Üyelerimiz böylesine anlamlı bir günde yanlarında olduğu için sendikamıza teşekkür ettiler.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI