Atatürk

DEVLET PERSONEL BAŞKANI MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK

KUMBUZOĞLU, “SENDİKANIZIN DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş ve Genel Başkan Yardımcımız Nejla Öksüz beraberinde Ankara 13 Nolu Şube Başkan Yardımcımız Ramazan Koç ile Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nu ziyaret ettiler.

Sendikamızın yapmış olduğu çalıştaylar sonucunda hazırlanan ve kurum sorunlarının yer aldığı kitapçıkları Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na ileten Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, memurların sorunlarına değinerek, memurun iş güvencesinin olmazsa olmaz olduğunu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilirken eksikliklerin göz önünde bulundurulması gerekteğini, iş tanımlarının yeniden yapılarak eşit işe eşit ücret uygulamasının sorunsuz  olarak hayata geçirilmesi gerektiğini, 4/C’li çalışan personellerin kadroya alınarak memurlara tanınan haklardan faydalandırılması gerektiğini, fazla çalışma ücretlerinin karşılığının ücret olarak ödenmesi gerektiğini, devlet memurluğuna giriş için yazılı sınavı geçtikten sonra bir de sözlü olarak mülakat uygulamasının bir kritere bağlanması gerektiğini ve Devlet Personel Başkanlığı’nda 2006’dan beri Görevde Yükselme Sınavı açılmadığını, kurum çalışanlarının bundan dolayı mutsuz olduğunu ifade etti.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise, “Türk Büro-Sen’i ve sizi çok takdir ediyorum. Çalışmalarınız hepimize örnek oluyor. Bir çok çalıştay düzenleyerek, alanlara çıkarak, anketler yaptırarak memurun sorunlarını bizden daha iyi tespit ediyorsunuz. Tespitlerinizi bizimle paylaşarak bizlere de büyük destek sağlıyorsunuz. Hepinize çok teşekkür ederiz. Emeğin olduğu bütün çalışmalara saygımız sonsuz. Bizde bize ulaştırdığınız tüm verileri not edip değerlendiriyoruz. 657 sayı kanuna geldiğimiz de ise, sizinle iş birliği içinde olmayı arzu ediyoruz. Memurun derdini en iyi siz biliyorsunuz. Yasada ki eksikliklerin nasıl giderileceği hususunda çok sağlıklı tespitleriniz var. Umarım bu konuları birlikte çalışarak çözeriz. Görevde Yükselme Sınavı içinse bir çalışmamız var. En kısa zamanda sınavı gerçekleştireceğiz” dedi.

Ayrıca, Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, İİBF’lilerin kadro yetersizliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak bir çalışma yapılması gerektiğini Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na iletti.

Kumbuzoğlu ise, İİBF’lilerle ilgili olarak gerek üniversitelerle, gerekse kurumlarla beraber en kısa zamanda bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI