Atatürk

MEMURUN MİSAFİRHANESİ SATILIYOR.!

03 Aralık 2012, Pazartesi | 12:16

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu çalışanlarının kullandığı İstanbul Üsküdar’da bulunan 35 oda ve 74 yatak kapasiteli misafirhanesini, Özelleştirme İdaresi aracılığıyla satıyor.

Türk Büro-Sen, Üsküdar misafirhanesi olarak adlandırılan “SGK Üsküdar Sosyal Tesisleri ve Eğitim Merkezi”nin yıllardır çalışan ve emekliye ayrılmış SSK personeli ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm kamu çalışanlarına hizmet verdiğine dikkat çekti.

Tesisin 35 oda ve 74 yatak kapasitesi bulunduğuna işaret eden Türk Büro-Sen, kurum çalışanlarının faydalandığı sosyal tesisin, hiçbir makul ve ciddi gerekçe öne sürülmeden satış işlemlerine başlanılmasının, kurumun kendi personeline bakış açısını da ortaya koyduğunu vurguladı.

Türk Büro-Sen, birilerine peşkeş çekileceğini savunduğu tesisin, gerekli onarımı yapılarak gerçek sahipleri olan kurum personelinin hizmetine sunulmasını istedi. Türk Büro-Sen, SGK Yönetim Kurulu’nun sosyal tesisin onarımı konusunda bugüne kadar ciddi bir adım atmadığını, tesisin iş ve işlemlerini yürüten İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı yetkililerinin konuya duyarsız kaldığını, tesisin harap halde bırakılmasına göz yumarak bugünkü sürecin başlamasına zemin hazırladıklarını bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI