Atatürk

SGK’DA ‘ŞUBE MÜDÜRÜ’ VE ‘SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜR YARDIMCISI’ KADROLARI İÇİN GÖREVDE YÜKSELME SINAVI AÇILMASINI İSTEDİK

01 Ağustos 2012, Çarşamba | 17:36

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, ‘Şube Müdürü’ ve ‘Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı’ kadroları için yıllardır görevde yükselme sınavı yapmamaktadır.
 
Söz konusu kadrolar ya vekâleten görevlendirmelerle yürütülmekte ya da hülle yolu ile doldurulmaktadır.
 
Görevde yükselme sınavına tabi ‘Şube Müdürü’ ve ‘Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı’ kadroları için sınav açılmaması ve bu kadroların vekâleten ya da hülle yolu ile doldurulması, kariyer ve liyakat ilkelerine aykırı olduğu gibi, yıllardır sınav bekleyen personelin moral ve motivasyonunu bozmakta, çalışma barışını olumsuz etkilemektedir.
 
‘Şube Müdürü’ ve ‘Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı’ kadroları için sınav açılması, personelin kariyer ve liyakat ilkeleri doğrultusunda mesleki ilerlemelerini sağlayacak ve hizmet kalitesini de artıracaktır.
 
Bu nedenle, Türk Büro-Sen olarak, SGK’dan ‘Şube Müdürü’ ve ‘Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı’ kadroları için görevde yükselme sınavı açılması talebinde bulunduk. Sendikamız tarafından SGK’ya gönderilen yazıya Kurumdan cevap gelmiştir.
 
SGK’ya gönderdiğimiz yazıyı görmek için tıklayınız

Gönderdiğimiz yazıya gelen cevabı görmek için tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI