Atatürk

İŞ-KUR ÇALIŞANLARI MAĞDUR; SÖZDE YETKİLİ SENDİKADAN SES YOK!

05 Temmuz 2012, Perşembe | 10:53

2012 yılı Toplu Sözleşme süreci bilindiği gibi sendikalarla hükümet arasında anlaşmazlıkla sonuçlanmış ve konu Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna taşınmıştır.
 
Hakem Kurulunda ise; kurulda hükümetçe görevlendirilen 6 bürokrat ve hükümet yandaşı malum konfederasyonca belirlenen 1 üye Doç. Dr. Aydın Başbuğ dahil 7 kabul, 4 red oyu ile kabul edilen 4+4 ücret artışının Ocak 2012den bu yana %4’lük artışının farkları tüm kamu kurumlarında ödendiği halde Türkiye İş Kurumu’nda bugüne kadar 6 aylık alacakları bir çok ilde ödenmemiştir.
 
Kurum yönetimi çalışanları mağdur ederken kurumda en fazla üye ile yetkili sözde sendika Büro Memur-Sen sessizce çalışanların mağduriyetini seyretmektedir.
 
İş-Kur personelinin yaşadığı mağduriyete ise kurumda ki yetkili sözde sendika kulaklarını tıkamış durumda. İş-Kur personelinin hakkını savunmak şöyle dursun, kurum personelini görmezden gelen yönetimle paralel hareket eden sözde yetkili sendika; 6aylık maaş farklarının ödenmediğinden bile belki de habersiz.
 
Kamu çalışanlarının tamamına ödenmesi gereken 2012 Ocak-Haziran arası  maaş farklarının, Türkiye İş Kurumu çalışanlarına da bir an evvel ödenerek, söz konusu adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir.

Sendikamızın Konuyla İlgili Olarak İş-Kur’a Yazdığı Yazıyı Okumak İçin Tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI