Atatürk

HAYAL TACİRLERİ BİR KEZ DAHA MAHCUP OLDULAR

11 Mayıs 2012, Cuma | 11:49

Sınavın Birincisi Türk Büro-Sen Üyesi
 
Kirli hedeflerine ulaşabilmek için her yolu denediler. Temel ilkeleri “bu uğurda her yol mubahtır” şeklinde ortaya konuldu. Memurların üzerinde her türlü şeytani tuzaklarını uyguladılar. Yalan vaatte bulundular, başkalarına iftira ettiler. “Yandaş sendikayız, iktidarın koltuk değneğiyiz, her işini yaparız.” dediler. “Sınavda kazandırırız, sürgün de ettiririz, yerini de değiştittiririz” dediler. İkna yollarında her türlü kirli tezgahı denediler. Zaman zaman da hayal tacirliği yaptılar, utanmadan, sıkılmadan… Aynı odada çalışan, aynı sınavda yarışan iki kişiden birine dediler ki; “Bizimle olursan, bize geçersen sınavı kazandırırız.” Yani arkadaşının hakkını sana veririz dediler. Ancak emek hırsızı, hayal tacirleri bir kez daha kirli emellerine ulaşamadılar.
 
Sınavın Birincisi Türk Büro-Sen Üyesi
 
Ne yazık ki konumuz yine SGK. Bu defa yandaş sarı sendika yöneticilerinin kirli vaatlerinin boşa çıkmasıdır. SGK Yönetiminin ve siyasetin desteği ile her türlü azgınlığın ve ahlaksızlığın içine gömülen yandaş sendika, kirli yalanların içinde bir kez daha boğuldu.
 
Kurumda üçlü bir saç ayağı oluşturulmuş; siyasetçi, yönetici ve yandaş sendika, bu tezgahtan geçmeyene hayat hakkı tanımıyorlar. SGK çalışanlarını bu kirli cenderenin içinde onursuz ve omurgasız bir hale getirmek istiyorlar.
 
Bu yolda korku ve tehditlerle kısmen de olsa başarılı oldular. Ancak arzu ettikleri hedefe bir türlü ulaşamadılar. Çünkü Türk Büro-Sen’in onurlu üyeleri direnmeye kararlılar.
 
Kirli Tezgahçıların Son Numarası da Tutmadı
 
SGK’da geçtiğimiz ayda yapılan memurluk ve şeflik sınavının sonuçları açıklandı.
 
Sınav öncesi etekçi sarı sendikanın şube yöneticileri ve temsilcileri , sınava girecek olan tüm çalışanları dolaşarak vaatlerde bulundular. Bu vaat  “sınavı kazandırma vaadi” idi. Bunun için bir tek şartları vardı. “Bizim sendikamıza geçerseniz, sınavı kazanırsınız.” Dediler. Maalesef bazı memurlar “ ya yaparlarsa” deyip, Nasrettin Hocanın ya tutarsa hikayesi misali sendikalarını değiştirdiler.
 
Ancak onurlu bir duruş sergileyen SGK çalışanlarının büyük bir bölümü çukur insanların, bu kirli vaatlerini ellerinin tersi ile geri çevirdiler.
 
Sınav Sonuçları Önceki Gün İlan Edildi
 
Yandaş sahtekarlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Bırakınız yalan vaatlerle kandırıp yoldan çıkarttıkları memurları, kendileri bile (büyük çoğunluğu) sınavı kazanamadılar. Ancak bunlarda utanma duygusu olmadığı için bu olayı da pişkinlikle geçiştirmeye çalışıyorlar. “Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış” sözü misali, kirli tezgahları tutmadı. Emek ve hak hırsızlığına soyunanlar, açıkta kaldılar. Çirkin emellerine ulaşamadılar.
 
 
 
 
Aldatılanlar, Hayal Tacirleri Yüzsüzlerin Yüzüne Tükürünüz
 
Şimdi, aldatılıp saf değiştirenler,  sizde azıcık insanlıktan kırıntı kaldı ise bu bedbahtların yakasına yapışır ve yüzüne tükürürsünüz. Eğer bunu yapmaz, sessiz kalırsanız, zaten karakter olarak “bu tezgahçılarla aynısınız” demektir. Yani, “tence yuvarlanmış, kapağını bulmuş” hikayesinde olduğu gibi…
 
Kirli tezgahı elinin tersi ile iten şerefli SGK çalışanlarını kutluyoruz. Hele hele “mensubu olmaktan ne kadar şeref duysak azdır.” Anlayışı ile Türk Büro-Sen’in ilkeli duruşunun bayraktarlığını yapan SGK çalışanlarının başarısı SGK’da tarih yazmakla eş değerdir.
 
Çünkü bu kadar kafa karışıklığına, onca tezgaha ve tehdide aldırmadan onurluca mücadele vermek her yiğidin harcı değildir.
 
Evet bu sonuç bizleri gururlandırdı. Sadece bunlar mı? Sınava giren üyelerimizin %72’si başarılı oldu.
 
Çok çalıştılar, azmettiler ve başardılar. Bu başarıda, “çorbadaki tuz” misali Genel Merkezimizin verdiği kaliteli eğitimin katkısının olmuş olması bizi bir kat daha sevindirmiştir. Kazananlarımızı kutluyor, kazanamayan kardeşlerimize ise şimdiden yeni sınavlara hazırlanmalarını ve morallerini bozmamalarını salık veriyor, bu başarıda önemli katkıları bulunan ve üyelerimize eğitim veren kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
 
 
                                                                                  TÜRK BÜRO-SEN BASIN BÜROSU

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI