Atatürk

TÜİK BAŞKANI’NA ÇALIŞANLARIN SORUNLARI İLE İLGİLİ DOSYA VERİLDİ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TÜİK Başkanı Birol Aydemir ve beraberindeki heyet TÜİK’in çalışmaları hakkında bilgi vermek için Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret etti.

TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz ve Bölge Müdürlerinden Enver Taşçı’yı Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve sendika genel başkanları karşıladı.

Başkan Aydemir ziyarette, TÜİK’in yapısı hakkında bilgi vererek bilimsel ve bağımsız çalıştıklarını söyledi. Mesleki ve bilimsel özerkliklerinin kanunla korunduğunu ifade eden Aydemir, ülkede idari kayıtlarda ciddi düzeyde boşluk olduğuna dikkat çekti. Bu boşluktan en çok kendilerinin etkilendiklerini belirten Aydemir, bu yanlışlıkların istatistikleri doğrudan etkilediğini vurguladı. Kendilerinin uluslar arası norm ve standartlara göre araştırma yaptıklarına da dikkat çeken Aydemir, özellikle sivil toplum kuruluşlarını dolaşarak nasıl çalıştıklarını anlatma ihtiyacı doğduğuna işaret etti.

Daha sonra Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, enflasyon hesaplamasının nasıl yapıldığını anlatan bir sunum yaptı. Enflasyon hesaplanırken, çok titiz bir çalışma yaptıklarını söyleyen Yılmaz, ancak buna rağmen kamuoyundan enflasyon hesaplamasıyla ilgili eleştiri aldıklarını söyledi.Yılmaz, enflasyon sepeti hazırlanırken en çok gıda ve alkolsüz içeceklerin baz alındığını ifade etti. İkinci sırada konut giderleri olan su, elektrik, doğalgaz gibi kalemlerin baz alındığını belirten Yılmaz, ulaştırma masraflarının 3. sırada kaldığını söyledi. Enflasyon sepetinde eğitim giderlerinin en düşük düzeyde tutulması ise dikkat çekti.

Daire başkanlarından Enver Taşçı ise yoksulluk, hane halkı hesaplaması, işsizlik gibi çalışmaları nasıl yaptıklarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi tarafından hazırlanan asgari geçim endeksi ile kendi yaptıkları yoksulluk sınırı araştırması arasındaki farklılıklar hakkında bilgi veren Taşçı, konuyu Genel Başkanlar ve uzmanlarla ele aldı.

Toplantıda Türk Büro-Sen’in hazırlamış olduğu; TÜİK çalışanlarının sorunlarını içeren dosya Konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk tarafından TÜİK Başkanı Birol Aydemir’e verildi. Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş’ta; TÜİK’te çalışan başta 4/C’liler olmak üzere tüm çalışanların sorunlarını ve bazı bölgelerdeki olumsuz çalışma şartları ile ilgili geniş bilgi verdi. TÜİK Başkanı Birol Aydemir, dosyayı inceleyeceğini, gereğini yapmak için çaba sarf edeceğini ifade etti.

Toplantıya, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci de katıldı.

TÜİK Başkanı Birol Aydemir’e sunulan dosyayı görmek için tıklayınız

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI