Atatürk

TÜİK’TE 17 SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İŞ AKDİ FESH EDİLDİ

ürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ankara Bölge Müdürlüğü’nde 4/C’li olarak çalışan 17 personelin işine son verildi.

Bilindiği üzere kamu kurumlarında istihdam edilen sözleşmeli personellerin Ocak ayında sözleşmeleri yenilenmektedir. TÜİK’teki 4/C’li olarak çalışan 17 kişinin 3 Ocak 2014 tarihinde sözleşmeleri yenilenmesine rağmen, geçen yıl şikayet üzerine açılan bir soruşturma gerekçe gösterilerek iş akitleri fesh edildi.

TÜİK İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’ndan yapılan tebligatta, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 4. Maddesinin C fıkrası ve Bakanlar Kurulunun 20/12/2013 tarihli ve 2013/5758 sayılı kararı gereğince, müdürlüğümüzde geçici personel statüsünde görev yapan ……… çalışanın  Sözleşmesinin sona erdirilmesi hakkındaki, Makamın 31/12/2014 tarih ve 903.06.04-138 sayılı olur fotokopisi ilişikte gönderilmiştir.

Bilgilerinizi, durumun adı geçene tebliği ile görevden ayrılış tarihinin bildirilerek, kimlik kartının gönderilmesini rica ederim” denilmektedir.

Aralarında Sendikamız üyelerinin de bulunduğu TÜİK çalışanları Genel Başkanımızı makamında ziyaret ederek, Sendikamızdan yardım istediler.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş yapılanın haksızlık olduğunu belirterek, “Emek ve alın terine karşı büyük bir haksızlık yapılmıştır. Siyasi iktidarın hukuk tanımaz uygulamalarına boyun eymeyeceğiz. İş akdi fesh edilen 4/C’li çalışanlara elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.

Türk Büro-Sen olarak, işten çıkartılan 4/C’li olarak çalışan 17 TÜİK personelinin görevlerine iadesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kamuoyuna bildiririz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI