Atatürk

MİLLİ ARŞİV KANUNU BİR AN EVVEL ÇIKARILMALI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Ankara 13 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Esra Bingöl ve Ankara 13 No’lu Şube Disiplin Kurulu üyesi Metin Şen, 17.01.2012 günü Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal’a yeni görevi için hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette, sendikamızın Milli Arşiv Kanunu’nun bir an evvel çıkartılması talebi üzerine Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünal; İstanbul’da ki Osmanlı Arşivlerinin ve Ankara’da ki Cumhuriyet arşivlerinin önemini vurgulayarak, bu zamana kadar Milli Arşiv Kanunun çıkmamasının üzücü olduğunu belirtti.

Sözleşmeli personelin özlük hakları açısından yaşadıkları mağduriyetlerin de görüşüldüğü ziyarette, sendikamız sözleşmeli personelin ek gösterge ve kıdem aylığı sorununun çözüme kavuşturulmasını talep etti. Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Ünal, gerek Milli Arşiv Kanunun çıkması gerekse personelin özlük hakları ile çalışmalar başlatacağını ifade ederek; özellikle çalışanlar hakkında yapılması planlanan uygulamalarla ilgili olarak sendikalarla istişare halinde olacağını ifade etti.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI