Atatürk

TİKA ŞEHİDİMİZ’İ HAKKA UĞURLADIK

Afganistan’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden TİKA’nın Wardak Koordinatörü ve Türk Büro Sen üyemiz Alaattin Doğan ve çalışma arkadaşı inşaat teknikeri Mustafa Kemal Demirkıran için TİKA’da tören düzenlendi.

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, buradaki konuşmasında, Doğan’ın Afganistan’a yeni atandığını ve görevine başlamak üzere Kabil’den Wardak’a giderken elim bir kazada hayatını kaybettiğini belirterek, “Bu arkadaşlarımız görev şehididir. Onları Cenab-ı Hak’ın sonsuz rahmetine tevdi ediyoruz” dedi.

TİKA’nın bir aile olduğunu ve büyük bir dayanışma ruhu içinde görev yaptığını vurgulayan Yazıcıoğlu, “Şehitlerimizin yakınları, bu ailenin bundan böyle ayrılmaz parçasıdır. Onların her türlü sıkıntı ları bizim sıkıntılarımızdır. Elimizden gelen her türlü desteği bundan böyle aile yakınlarına vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya da bulundukları coğrafyada üzerlerine düşen tarihi sorumlulukları yerine getirmek için olanca gayretleriyle çaba harcadıklarını ve her türlü fedakarlığa katlandıklarını ifade ederek, çalışma alanlarının zorluklarının kendilerini yıldırmadığını, aksine teşvik ve motive ettiğini söyledi.

Doğan ve Demirkıran’ın TİKA’nın 4. şehidi olduğunu dile getiren Kulaklıkaya, “Türkmenistan ve Kazakistan’da birer şehidimizden sonra 2 arkadaşımızı da görevleri başında şehit vermek bizleri gururlandırmaktadır, bir o kadar da üzmektedir” şeklinde konuştu. Yazıcıoğlu, Kulaklıkaya ve TİKA çalışanlarını n törende gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan da başsağlığı mesajı gönderdi.

Doğan’ın cenazesi, öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda, Demirkıran’ın cenazesi ise memleketi Afyon’un Sandıklı ilçesinde toprağa verilecek.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI