Atatürk

TÜRKİYE KAMU-SEN 15 OCAK’DAKİ EYLEM İÇİN DESTEK TURUNDA

09 Ocak 2008, Çarşamba | 10:17

Kamu çalışanlarının kazanılmış haklarını geriye götüren ve mezarda emekliliğin yolunu açan Sosyal Güvenlik Reformu için aldığı eylem kararıyla önderlik yapan Türkiye Kamu-Sen, diğer memur konfederasyonlarından Memur-Sen’i ziyaret etti. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sosyal güvenlik reformuna karşı, 15 Ocakta yapacakları ”işe bir saat geç gitme eylemi” için, Memur-Sen’den destek istedi. Akyıldız, ”Bu Türkiye Kamu-Sen’in ve üyelerinin sorunu değil, 2 milyon 460 bin kamu çalışanının sorunudur” dedi.

Türkiye Kamu-Sen genel başkanı ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Memur-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Aksu ile görüştü.

Bircan Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, 2007 yılında, işçilerle yapılan toplu sözleşme ve memurlarla yapılan toplu görüşmeler arasında ücret artışları yönünden önemli farklılıklar bulunduğunu belirterek, ”Memurlar açısından ciddi bir ayrımcılık” olduğunu belirtti.

Sosyal güvenlikte yapılması planlanan değişiklikler konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu anlatan Akyıldız, ”olumsuzlukların giderilmeyeceği, tepkisizliğin fayda sağlamayacağı düşüncesiyle bir eylem kararı aldıklarını” anımsattı. Akyıldız, ”siyasi iradenin kamu çalışanlarına borçlu olduğunu, bunun gereğinin yerine getirilmesi için 15 Ocakta iş yerlerine 1 saat geç gitme kararı aldıklarını” söyledi.

Memur-Sen’den bu eyleme destek isteyen Akyıldız, ”Bu Türkiye Kamu-Sen’in ve üyelerinin sorunu değil, 2 milyon 460 bin kamu çalışanının sorunudur” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da ”eylemin sendikaların en tabi hakkı ve seslerini duyurmalarının ilk aşamalarından olduğunu” söyledi. Bazı örgütlerin önümüzdeki süreçte çeşitli eylem kararı aldıklarını hatırlatan Aksu, Kamu-Sen’in teklifini Başkanlar Kurulu’nda değerlendirip bir karar alacaklarını bildirdi.

Öte yandan, Bircan Akyıldız, memur maaşlarına bu aydan itibaren yapılan artışlara ilişkin soruyu yanıtlarken, en düşük devlet memuru maaşının 977 YTL olarak açıklanmasının ciddi üzüntü yarattığını ifade etti. Akyıldız, bu rakamın 2 milyon 460 bin memurun tamamının evli, eşlerinin çalışmaması, her birinin 4 çocuğu olması ve bu çocukların ikisinin 6 yaşının altında olmasının varsayımına dayandığını kaydetti. Akyıldız, ”Siyaset matematiksel oyun içinde olmamalı, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmalıdır” dedi.

Akyıldız, sosyal güvenlik reformuna karşı farklı eylem kararları alınmasına yönelik soruya, ”Bu eylemler birbirinden kopuk görülmemeli. Bunlar çalışanların haklarının korunması için birbirini tamamlayan eylemler olarak görülmeli” karşılığını verdi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI