Atatürk

SOS.GÜV. REFORMU İLE İLGİLİ TALEPLERİMİZ AKP GURUBUNA İLETİLDİ

06 Aralık 2007, Perşembe | 15:43

Türkiye Kamu-Sen Sosyal Güvenlik Reformuna ilişkin itirazlarını siyasi parti temsilcileriyle paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’i ziyaret etti.

Ziyarette yasanın bu şekilde çıkması durumunda kamu çalışanları açısından yaşanacak sorunlara değinen Akyıldız, tasarının, bu şekliyle TBMM’den geçmesi halinde daha önce Anayasa Mahkemesinin verdiği iptal kararının ortadan kalkmayacağını, yeni bir iptalin söz konusu olacağını ifade etti.

Tasarıyla, görev yapanlar ile yeni işe başlayacak kamu çalışanları açısından farklı hükümler uygulanacağını belirten Akyıldız, ”Acaba yeni bir memur tanımı mı getiriliyor?” diye sordu. Akyıldız, gelişmiş ülkelerde bütçelerin yüzde 24-25’inin sosyal güvenlik harcamalarında kullanıldığını, Türkiye’de bu oranın yüzde 5’ler civarında olduğunu belirtti.

Sadullah Ergin ise Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının, sosyal taraflardan gelecek tekliflerle, belli bir olgunluğa erişeceğini söyledi. Ergin Türkiye’de sosyal güvelik açıklarının, uzun yılların birikiminden kaynaklandığını ifade ederek, ”Bugün alacağınız önlemler, bugünden yarına yine sonuç vermeyecektir. En erken 25-30 yıl sonrasında sonuç verecek düzenlemeler” dedi. Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Bizde, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarı konusunda kurulacak alt komisyonlarda, ihtisas komisyonlarında, sizlerin de vereceği katkılar, diğer sosyal taraflardan gelecek tekliflerle, belli bir olgunluğa erişeceği inancı hakim. Tasarı hangi şekli alırsa alsın, hepimizin, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için önemli olan bir kaynağın yönetilmesi söz konusu. Bu kaynak iyi yönetilirse, geleceğimizi inşa etmede hayırlı bir adım atmış oluruz, şayet iyi yönetilmezse bugünü kurtarırız ama geleceği sıkıntıya atarız.”

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da tasarının görüşmelerinde sendikaların da katkısının olacağını ifade etti.

Ziyarete Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ın yanı sıra, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ve Türkiye Kamu-sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu da hazır bulundu.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI