Atatürk

TÜRKİYE KAMU-SEN SOSYAL GÜVENLİK YASA TASARISI İÇİN TBMM’DE.

30 Kasım 2007, Cuma | 12:45

Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu Genel Başkanı Bircan Akyıldız başkanlığında MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır’ı TBMM’de ziyaret etti. Ziyarette yeniden meclise gönderilen Sosyal Güvenlik Yasa tasarısı hakkında kamu çalışanlarının kaygıları dile getirildi. MHP Grup Başkanvekili Şandır tasarı hakkında ”Önceliğimiz, Üretim, Üreten Ve Emeğin Korunmasıdır.”

Derken, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız da ”hakların gasbı noktasında çalışma yapılmamalıdır” dedi.

MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır, parti olarak önceliklerinin, üretim, üreten ve emeğin korunması olduğunu belirtti.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Bircan Akyıldız başkanlığındaki heyeti TBMM’de kabul eden Şandır, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının, çalışanlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Şandır, MHP olarak kanunun eksiksiz çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını, bu konuda da sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Şandır, ”MHP olarak önceliğimiz, üretim, üreten ve emeğin korunmasıdır. Türkiye bu iktidar döneminde hızla üretimden uzaklaştırıldı. Başkasının parasıyla ürününü tüketir hale geldik. Türkiye, içi boşaltılan bir ülke halinde geldi. Onun için bizim önceliğimiz, üretimdir, üretendir ve emektir. Biz çalışanlara, üretenlere pozitif ayrımcılık yapılmasından yanayız. Çalışanların, üretenlerin hukukunun korunmasını önemsiyoruz” dedi.

Çalışanların hiç kimseden himaye beklemediğini, ancak haklarının da gasp edilmesini istemediğini belirten Mehmet Şandır, ”Çalışanların haklarının hukukla gasp edilmesine engel olmaya çalışacağız. Bu kanun tasarısına, Türkiye’nin üretimine, üretenine katkı verecek, adaletli ama çalışandan yana destek vereceğiz” diye konuştu.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören tasarının, çalışanların haklarını daha da geriye götürdüğünü vurgulayarak ”Yasa tasarısının bazı maddeleri, daha önce Anaya Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Şimdiki tasarı ise çalışanların haklarını daha da geriye götürüyor. Endişelerimizi içeren raporumuzu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunduk. Çalışanların sıkıntılarının giderilmesi için yeni düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Hakların gasbı noktasında çalışma yapılmamalıdır” dedi.

Ziyarete Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız’ın yanı sıra Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı H.Hüseyin Yılmaz ve Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu’da katıldı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI