Atatürk

SGK BAŞKANLIĞI BANKA PROMOSYONLARINI ÖDEDİ

22 Haziran 2007, Cuma | 10:50

SGK Başkanlığında en fazla üyeye sahip yetkili sendika olarak 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununun 22.maddesi gereği bu yıl ilk defa yapılan, kurum idari kurulu kararının 4.maddesi doğrultusunda Banka promosyonları çalışanlara 20.06.2007 tarihinde ödendi.

Sendikamız öteden beri promosyonların çalışanların hakkı olduğunu iddia etmiş ve bunun mücadelesini toplu görüşme masasına taşıyarak, Maliye Bakanlığı nezdinde yazılı ve şifai girişimlerde bulunarak, hatta yargı yolunu da deneyerek vermiştir.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak bu mücadele sadece sendikamızca yapılmıştır. Ve hatta konu gündeme ilk geldiğinde toplu görüşmelerden sorumlu Devlet Bakanı, böyle bir gelirden ilk defa haberdar olduğunu, promosyon gelirlerinin bütçeye gelir olarak aktarılması gerektiğini bile söylemiştir. Verilen bu mücadeleler sonrası Kurumlar promosyon gelirlerini çalışanlara dağıtmaya başlamışlardır. Ne yazık ki, bu mücadelede emeği ve hiçbir katkısı bulunmayan, sendikalar Türk Büro-Sen’in açtığı yolu kullanarak, işin kolayına kaçmışlar ve neticede “biz başardık” diyerek emeğimizi çalma yolunu seçmişlerdir.

Sağduyu sahibi kamu çalışanları bunları iyi tanımaktadır. Bu nedenle de bu emek hırsızlarına ve hortumcularına layık oldukları değeri bugüne kadar verdikleri gibi bundan sonrada vereceklerdir.

SGK nezdinde yaptığımız girişimler sonrası Mayıs ayı içinde promosyonların ödeneceği sözünü almış ve kurum çalışanlarına da duyurmuştuk. Duyurumuz üzerine kuruma bağlı ünitelerde sendikadan öteye bazı sözde sendikalarca olumsuz dedikodular üretilmiş ve promosyonların SGK, başkanlığınca ödenmeyeceği yayılmıştır.
Sendikamız işin peşini bırakmayarak mücadelesini azimle sürdürmüş, hukuksal problemler nedeniyle ortaya çıkan engellerin aşılmasına da katkı sağlamıştır.

(Devredilen)Bağ-Kur Genel Müdürlüğü ve T.C.Emekli Sandığı merkez ve taşra teşkilatını S.S.K.Başkanlığı Merkezini kapsayan porotokoller kurumların Genel Müdürlüklerince yapılmıştı. Yapılan protokole göre T.C. Emekli Sandığı çalışanlarına 400 YTL, SSK Başkanlığı çalışanlarına 300 YTL, Bağ-Kur çalışanlarına 250 YTL üzerinden ödemeler yapılmıştır. 5502 Sayılı Yasa öncesi Kurumların yapmış oldukları anlaşmalardan elde edilen ancak henüz harcanmayan kaynaklar çalışanlara dağıtıldığından ödenen meblağlar arasında farklılıklar olmuştur.

Ayrıca, yine sendikamızın girişimleri sonrası SGK Başkanlığı 09.04.2007 tarih ve 267749 sayılı Genel Yazıları ile, Taşra Teşkilatlarının (devredilen SSK ya bağlı) yapacakları yeni anlaşmalardan elde edilerek promosyon gelirlerinin çalışanlara dağıtılmasını talimatlandırmıştır.

Türk Büro-Sen olarak promosyonlar mücadelemiz yasal bir zemine kavuşana kadar devam edecektir. SGK Başkanlığında promosyonların ödenmesinde emeği geçen herkesi çalışanlar adına kutluyoruz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI