Atatürk

SGK KURUM İDARİ KURUL TOPLANTISI

03 Mayıs 2007, Perşembe | 11:57

4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanunun 3/C maddesinde, kamu işveren vekili: Kamu kurum ve kuruluşlarını temsile, bütününü sevk ve idareye yetkili olanlar ile bunların yardımcılarını, madde 22; Kurum düzeyinde kamu görevlilerinin çalışma koşulları ve kanunların kamu görevlilerine eşit uygulanması konularında görüş bildirmek üzere, eşit sayıda kamu işveren vekili ile en çok üyeye sahip sendikaca, üyeleri arasından belirlenen temsilcilerin katıldığı kurum idari kurulları oluşturulur. Bu kurullar yılda iki kez toplanır. Hükmü gereği,

SGK.Başkanlığında 27.04.2007 tarihinde saat 15.00’te yapılması planlanan toplantıya, Kanunun 3/C maddesinde belirtilen hükümler çerçevesinde bulunması gereken Kamu İşveren Vekili yerine Kurum İnsan Kaynakları Daire Başkanı’nın toplantıya başkanlık etmesine Sendikamız itiraz etmiştir.

İtiraz sonucunda anılan toplantının ilgili kanun maddesinde belirtilen Kamu işveren vekillerinin katılacağı ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Ertelenen Kurum İdari Kurulu, SGK Başkanlığında 03.05.2007 tarihinde (Bugün) saat 14.00’de yapılacaktır.

Kurum Başkan Yardımcısı Sayın Şenol AYDIN’ın başkanlığında Özkan DALBAY’ın da katılacağı, Kurum idari kurulu toplantısına; 5502 sayılı yasa ile kurulan SGK’da en fazla üyeye sahip olan yetkili sendika Türk Büro Sendikası adına Sendikamız Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Hüseyin ASLAN, Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Osman EKSERT katılacaklardır.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI