Atatürk

SGK’DAKİ YABANCI DİL SKANDALINA SUÇ DUYURUSU

09 Şubat 2007, Cuma | 13:24

SGK Başkanlığı’nın resmi web sitesi olan www.sgk.gov.tr adresinde devredilen kurumların yer aldığı SSK Başkanlığı’nın linkine tıklandığında, başkanlığın duyurular sayfasında 15.01.2007 tarihli ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda,
“Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nca veri yapısını tek bir sistemde toplayan projede personel bilgilerinin girişi için kullanılacak dosyalar aşağıda listelenmiştir.” denilmiş olup; ekteki dosyalar bilgisayara indirildiğinde ikinci sırada yer alan tablo yapıları karşımıza çıkmaktadır. Tablo yapıları dosyasında 49 ayrı tablo yer almaktadır. 109 sayfalık dosyanın 10. ve 11. sayfalarında yer alan Yabancı Diller başlıklı 35 nolu tabloda yabancı diller kodu, kısa adı ve adı verilerek sayılmaktadır. Burada yer alan 58 yabancı dil kategorisinde 36. sırada Kürtçe, 54. sırada ise Türkçe yabancı dil kapsamında değerlendirilmiştir.

Sendikamızın ortaya çıkardığı skandal sonrası konu basın ve yayın organlarında da geniş yer bulmuş ve toplumda büyük bir huzursuzluğa neden olmuştur. Gelen tepkiler karşısında geri adım atmak zorunda kalan kurum başkanlığı, basın organlarına çektiği açıklamada, “Kürtçe” ibaresinin sehven yer aldığı ve sonra da düzeltildiğini, Bakan Bey’in talimatı doğrultusunda başkanlık tarafından konuyla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını ifade etme durumunda kalmıştır. Aynı tarihte sitedeki duyurular kısmından ilgili duyuru kaldırılmıştır. Bahsedilen incelemelerin ne boyutta olduğu bilinmediğinden, sendikamız konuyu yargıya intikal ettirmek adına 02.02.2007 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur.

Suç Duyurusuna İlişkin Dilekçeyi Okumak İçin Tıklayınız.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI