Atatürk

T.C.EMEKLİ SANDIĞI ÇALIŞANLARI EYLEMDE

08 Ocak 2007, Pazartesi | 15:59

5502 sayılı yasa ile devredilen Sosyal Güvenlik Kurumlarından T.C.Emekli sandığı bünyesinde bulunan Sağlık yardım sandığının bulunduğu hizmet binasında bulunan bazı cihazların alınması ve sağlık personeli, tabiplerin tayini çıkartılarak 06.01.2007 Cumartesi günü SGK.Başkanlığına alınmasına çalışanların tepkisi sert oldu.

Kurumda örgütlü ve yetkili sendikamız Türk Büro-Sen ve diğer sendikanın da destek verdiği eyleme Genel Başkanımız Fahrettin YOKUŞ, Genel Eğitim Sekreterimiz Hüseyin ASLAN, Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreterimiz Osman EKSERT katıldılar.

Emekli Sandığı önünde sabah başlayan eyleme katılan kamu çalışanları attıkları sloganlarla sağlık haklarının ellerinden alınmasına tepki gösterdiler. Daha sonra sendikaların aldığı karar doğrultusunda saat 10-30’da SGK. Başkanlığına doğru yürüyüşe geçen kamu çalışanları, saat 12.00 civarında kurum başkanlığına ulaştılar.

Başkanlık önüne çeşitli sloganlar atan katılımcıları temsilen sendikalardan (Hükümet yanlısı malum sarı sendika hariç) 10 sendikacı Kurum Başkanı ve yardımcıları ile yaptıkları görüşme sonrası yetkililerden, Tabip ve hemşirelerin geri gönderileceğini, fazla Mesai ve ikramiyelerin eskiden olduğu gibi zamanında ödeneceğini, Ek ödeme oranlarındaki bazı eksikliklerin ileriki günlerde yeniden değerlendirileceğine yönelik söz vermişlerdir.

Görüşmenin ardından Eyleme katılanlara görüşmeye yönelik açıklama yapılmasına müteakip eylemi sona erdirdiler.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI