Atatürk

SSK’DA BECAYİŞ TALEPLERİ KARŞILANSIN

21 Aralık 2006, Perşembe | 12:18

Bilindiği üzere, devredilen SSK Başkanlığı’na bağlı Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık işleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan görevde yükselme sınavlarının sonuçları açıklanmış, sınavı kazananlardan boş bulunan kadrolar için talep formları alınmıştır.

Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü tercihlere göre yerleştirme işlemini yaparak sonuçlarını kurumun web sitesinden ilan etmiştir.

Ancak tercihte bulunan kurum çalışanları tercihlerini becayiş yapabileceklerini dikkate alarak yapmışlardır. Fakat SSK Personel Eğitim Daire Başkanlığının SGK Başkanlığına yazılan 27.07.2006 tarih ve 614061 sayılı yazılarında bu hususta (657 sayılı yasanın 73.maddesi “Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurların, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanabilir. Bu isteğin yerinde getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır.”) izin talep edilmesine rağmen bu güne kadar gerekli iznin verilmediği anlaşılmıştır.

Sendikamız, çalışanların bu haktan mahrum kalmaması için söz konusu yazının çabuklaştırılması 19.12.2006 tarih 4509 sayılı yazımızla SGK Başkanlığından talep etmiştir.

Konu ile ilgili gelişmeleri web sitemizden takip edebilirsiniz.


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına Yazılan Yazıyı Görmek İçin Tıklayınız.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI