Atatürk

SSK HAVUZ PARALARI ÖDENSİN

18 Kasım 2006, Cumartesi | 12:26

1999 yılından itibaren her yıl ödenen SSK havuz paralarının bu yılda ödenmesi için sendikamızın mücadeleleri devam ediyor.

31.102006 tarihinde yapılan SSK Başkanlığı Kurum İdari Kuruluna konuyu taşıyan sendikamız havuz paralarının (KİK kararının 2d.maddesi) bu yılda ödenmesini imza altına almıştır.

Bilindiği üzere 24.11.2006 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu 1.Olağan üstü genel kurulu yapılacak ve yönetim kuruluna seçimle getirilecek üyeler seçilecektir.

Seçim sonrası SSK yönetim kurulunun işlevi sona ereceğinden havuz paralarının ödenip ödenmemesi hususundaki kararın bu tarikten önce verilmesi ve uygulamaya konulması zorunludur.

Sendikamız tüm bunları dikkate alarak, havuz paralarının ödenmesi kararının bu dar zaman diliminde bir an önce verilmesi için yoğun bir faaliyet içindedir.

– Çalışma Bakanı Sn.Murat Başesgioğlu ile görüşülerek durumun aciliyeti iletilmiştir.

– SGK Başkan yardımcısı Sn.Şenol Aydın (İnsan Kaynaklarından sorumlu) ile görüşülmüş, kendilerine havuz paralarının bu yılda ödenebilmesinin yasal olduğu konusunda bir dosya sunulmuştur.

– SSK yönetim kurulu üyeleri ile görüşmeler yapılmış, ayrıca yönetim kurulu üyeleri Sn.Sancar Beyazıt,Kazım Ergün, Selahattin Şahin,Fikret Barın’a durumun aciliyetini dile getiren yazılar yazılmıştır.

– SSK Başkanı Sn.Özkan Dalbay’a havuz paralarının bu yılda ödenmesine yasal bir engel olmadığı hususunda detaylı bir yazı yazılarak,konunun biran önce çözüme kavuşturulması talep edilmiştir.

Değerli SSK çalışanları,

Sendikamız, Havuz Paralarının bu yılda ödenmesi için haklı mücadelesine sonuna kadar devam edecektir. Biz şunu çok iyi biliyoruz; Havuzda biriken paraların çalışanlara dağıtılmasında yasal bir engel yoktur. Çalışanların hakkı olan paraların hak sahiplerine verilmesi, bir hakkın teslimiyeti olacaktır.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI