Atatürk

MEMUR-SEN’İN “HAYIR’LI” İŞİ

30 Kasım 2006, Perşembe | 16:28

Sosyal Güvenlik Kurumu 1. Olağan Genel Kurulu 24.11.2006 tarihinde Kurum binasında yapıldı. Soysal Güvenlik Kurumu Kanunu’nun 5.maddesi gereği memurları temsilen konfederasyonların üye sayılarına göre 9 delegenin dağılımı yapılmış, buna göre Türkiye Kamu-Sen 4, KESK 3, Memur-Sen 2 delege ile Genel Kurulda temsil edilmiştir. Yine yasa gereği memurları temsilen bu 3 konfederasyonun delegeleri arasında bir asil bir yedek yönetim kurulu üyesi seçimi yapılmıştır.

Hükümet İş Başında

Bize gelen bilgilere göre AKP yetkilileri Memur-Sen yöneticilerini arayarak, “Kesinlikle T.Kamu-Sen’den birisinin yönetim kurulu üyeliğine seçilmemesi talimatını vermiştir. Bu talimat doğrultusunda KESK’le Memur-Sen işbirliği yaptılar. İşbirliği için görevlendirenin de Hak-İş Başkanı Salim USLU’nun olduğu gelen duyumlar arasında. Memur-Sen adına delege olarak Genel Kurula katılan Ahmet AKSU ile Büro Memur-Sen Başkanı Yusuf YAZGAN’ın oyları ile KESK Temsilcisi Hasan HAYIR Soysal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine aldığı 5 oyla seçilmiş, böylece Memur-Sen yöneticileri hükümetten aldıkları talimat gereği görevlerini yapmışlardır. Aynı genel kurulda Memur-Sen adına katılanYusuf YAZGAN’da aldığı 5 oyla yedek üyeliğe seçilmiştir. 8 hizmet kolunda yetkili Türkiye’nin en büyük memur sendikaları konfederasyonu olan Türkiye Kamu-Sen oynanan oyun sonucu memurları temsil edecek yönetim kurulu üyeliği hakkı olduğu halde seçtirilmemiştir.

Memur-Sen’in Oylarıyla Seçilen Hasan Hayır Kimdir?

1955 Tunceli Ovacık doğumlu olan Hasan Hayır KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen (Tüm Belediye Çalışanları Sendikası) Kurucusu, yine uzun süre Tüm Bel-Sen Ankara Şube Başkanlığı yapmış, halen KESK Basın Yayın Sekreterliği görevini sürdürüyor.

Hasan Hayır’ın Dosyasında Neler Var?

DEHAP yöneticileriyle birlikte işlediği suçlardan dolayı yargılanan Hasan Hayır’ın 07 Haziran 2001’de Ankara 24.Asli Ceza Mahkemesince 1 Yıl 6 Ay hapis cezasına çarptırıldığı, Ankara’da katıldığı çeşitli eylemlerden dolayı defalarca gözaltına alındığı, halen pek çok davadan yargılanmakta olduğu bize ulaşan haberler arasında…

Hasan Hayır’ın 1990 yılından bu yana Ankara’da ikamet ettiği Ankara’da organize edilen radikal sol ve bölücü örgütlerin gösteri eylemlerine katıldığı, DEHAP, ÖDP, EMEP gibi partilerin tüm organizasyonlarında bulunduğu yine İnsan Hakları Derneği Yöneticileri ile birlikte eylemlere katıldığı, F Tipi ceza evleri protestolarında başı çektiği TAYAD’lılarla birlikte Türkiye’yi AB üyesi ülkelere sürekli şikayet ettiği edinilen bilgiler arasında.

Söz konusu şahsın 1997 yılında Türkiye’yi ve Türk Askerini Almanya’ya şikayet ettiği ortaya çıktı. Şikayet raporu, Almanya’da Aşağı Saksonya Mültecileri Politikaları dergisinde de (Temmuz 1997 sayısında) yayınlandı.

Şikayet Raporunda Hasan Hayır’ın İddiaları

“…Türkiye’de düşünmek ve yazmak suçtur. İşkence ülkenin temelidir. Polisin bir tek eğitimi vardır o da işkencedir. 1980’den bu yana (Yani 1997’ye kadar) Türkiye’de 3 milyon insan Düşüncesini açıkladığı için tutuklandı. Kürtler, kendi hakları için 10 yıldan bu yana mücadele ediyor. Mücadele edenler acımasızca öldürülüyor, işkenceye uğruyor. Askeriye Kürtler ile Türkler arasındaki mücadeleyi kullanıp, insanları guruplara ayırıyor. Kürt,Türk, Alevi, Sünni çatışmasını körüklüyor. Kirli işleri ve suçları hükümet (Refah Yol Erbakan’ın Başbakan Olduğu) ve askeriye ortak organize ediyor. Almanya’dan sağlanan silahlar savaşta Kürtlere karşı kullanılıyor.”

Soysal Güvenlik Kurumu Yöneticileri Endişeli

Memurları temsile yetkili en büyük memur konfederasyonu olan Türkiye Kamu-Sen’in, hükümetin talimatı , işbirlikçilerin oyunu ile yönetim kuruluna seçilememesi Sosyal Güvenlik Kurumu Yöneticilerini endişeye sevk etti. Söz konusu şahsın çeşitli olaylara karışmış olması ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili hiçbir bilgi birikiminin olmaması endişelerin temel kaynağını oluşturuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulunda temsil edilen diğer sosyal gurupların da (İşçiler, Emekliler, Esnaf, Ziraat) benzer endişeler içinde olduğu ifade ediliyor.

Yönetim Kurulu Üyeliğinin Getirileri

Hasan Hayır’a Memur-Sen sayesinde piyango! vurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyesi olarak hakkı huzur ücretleri ile birlikte yaklaşık 3 bin YTL aylık ücret alacak. Ayrıca bir makam aracı (Şoförü ile birlikte) tahsis edilecek, emrine sekreter ve danışman verilecek.

Merak Edilen Konu

Hasan Hayır 1990 yılından bu yana Ankara’da, başta DEHAP(HADEP) olmak üzere ÖDP, EMEP ve TKP gibi partilerin eylemlerine katılmış, defalarca göz altına alınmış ve DEHAP’lı yöneticilerle birlikte hapis cezasına çarptırılmış bir şahıs. Böyle bir şahsın yukarıda ifade edilen devlet imkanlarına kavuşturulması ile birlikte bu imkanları DEHAP ve diğer yandaşlarına kullandırabileceği, huylu huyundan vazgeçmez felsefesi ile hareket edeceği endişesi yaşanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu adına “Hayır’lı” bir iş yaptıkları için…Memur-Sen yöneticileri kendileri ile ne kadar övünseler azdır. Haber İle ilgili evraklar aşağıda sunulmuştur.Dosyalara tıklayarak indirebilir yada aç butonunu kullanıp okuyabilirsiniz.


Kaynak 1: “Hayırlı” Özgeçmiş

Kaynak 2: “Hayırlı” Mahkeme Kararı

Kaynak 3: “Hayırlı” Bir Alman Dergisinde Yayınlanan Haber ve Türkçe Çevirisi

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI