Atatürk

SSK ÇALIŞANLARININ HALİ

29 Nisan 2006, Cumartesi | 16:12

Genel Başkanımız Fahrettin YOKUŞ, Ankara 1 nolu Şube Başkanı Dinçer GÜLER ve Yönetim Kurulu üyeleriyle; 25.04.2006 tarihinde SSK Genel Müdürlüğü, 28.04.2006 tarihinde de Ankara Sağlık İşleri İl Müdürlüğü ziyaret ettiler.

19.11.2005 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Murat BAŞESGİOĞLU’na, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığına ve Sağlık İşleri Genel Müdürlüğüne üyelerimizin talep ve önerileri konulu yazılar yazılmış, bunun sonucunda da personelin çalışma barışı düşünülerek bazı taleplerimiz yerine getirilmiştir.

Ancak yapılan ziyaretlerde her iki kurumda da halen bazı eksikliklerin giderilmediği gözlemlenmiştir.

Tespit edilen ve sendikamıza iletilen sorunlardan bazıları:

– Evrakların ve çalışma ortamının tozlu olması nedeniyle personelin maskelerle çalıştıkları,

– Tuvaletlerin ve lavaboların tıkandığı,
– Çay içilen bardakların tuvaletlerde yıkandığı,

– Çay ocaklarının çalışma odalarında bulunduğu,

– Kurumda bulunan mescit’i bay ve bayan çalışanların ortak kullandığı,

-Yerlerde gezen, üst üste atılmış, çuvallar içerisindeki dosyalarla dolu düzensiz ve karmaşık bir çalışma ortamının hizmet verimini ortadan kaldırdığı,

Diğer yandan; Servis aracının kurumun bulunduğu sokağa girememesi bahane edilerek kuruma uzak bir yerde personelin indirilmesi, servis aracında bulunan özürlü çalışanlara sıkıntı yaratmaktadır.

Kurum çalışanlarının; fiziki ortamının gayrı sıhhi olduğu gözlemlenerek bu sıkıntıların giderilmesi işyerindeki verimliliği arttıracak, çalışma barışını tesis edecek ve kurumun var olan prestijini de sağlamlaştıracaktır.

Bu nedenle, Yukarıdaki tespit edilen sorunların giderilmesi ile ilgili olarak 02.05.2006 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüşülecektir. Ayrıca, yazılı raporumuz da Bakanlığa sunulacaktır.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI